eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Az első interjú Ronaldinhóval: "Azért jöttem a Milanba, hogy nyerjek"

Pár órával azután, hogy Ronaldinho aláírta szerződését az AC Milanhoz, és 40 ezer őrjöngő rossoneri előtt hivatalosan is bemutatták, a brazil csillag exkluzív interjút adott új klubja hivatalos honlapjának.

Ez különleges pillanat az életemben. Minden játékos arról álmodik, hogy egy olyan presztízsű klubban játszhasson, mint a Milan, a klub nagysága és a játékosai miatt. Tényleg különleges alkalom; a Milan mezét viselni már győzelem számomra.

Barcelonában egy nagyon sikeres időszakot töltöttem el, sok fontos címet nyertem a csapattársaimmal, aztán volt egy periódus, amikor nem sikerült nyernünk, ezért úgy döntöttünk, külön válnak útjaink. Boldog vagyok, hogy itt lehetek, és meg vagyok győződve róla, hogy a Milannal újabb fontos címeket szerzek majd.

Hogyan fog menni a játék Kaká mellett?

Boldog vagyok, hogy egy csapatban szerepelhetek vele, szerintem a világ egyik legjobb játékosa - és nem utolsósorban nagyszerű barát. A csapatban amúgy is sok barátom van, nem hiszem, hogy gond lesz a beilleszkedéssel. Sokszor játszottam már Kaká oldalán a válogatottban, és sokszor nyertünk együtt.

Mikor Albertini búcsúmeccsén jártál itt, a közönség már akkor is keblére ölelt...

Igen, nagyszerű pillanat volt, nem számítottam rá. Néhány perccel később már kezdődött a meccs, szóval volt egy kis rivalizálás, de láttam, hogy különlegesen viszonyulnak hozzám. Tulajdonképp máris otthon érzem magam. Beszéltem a Milanban játszó honfitársaimmal, és nagyon pozitív dolgokat meséltek a klub életéről, ami csak erősítette elhatározásomat. Nagyon motivált vagyok.

Eszedbe jutott, hogy a Manchester Cityhez csatlakozz?

Amíg sérült voltam, csak azzal foglalkoztam, hogy minél jobban legyek. De tudtam a Milan érdeklődéséről.

Melyik mezszámot kapod?

Még nem döntöttünk róla, azonnal elmondom, amit kiderül. (Azóta kiderült, hogy a Milan jelenlegi tízes számmal játszó játékosa, Clerence Seedorf már felajánlotta Ronaldinhónak a brazilok körében mágikusnak tekintett mezszámot - a szerk.)

Nem gondolod, hogy az olimpiai részvételed a beilleszkedésed rovására mehet?

Nem hinném. Az olimpiát nagyon fontosnak tartom, főleg azért, mert Brazília még sosem nyerte meg. Nagy pillanat ez a karrieremben: minden változik; azt gondolom, hogy ez a kötelezettség nem fogja zavarni a beilleszkedést.A szurkolók szenzációs fogadtatásban részesítettek. Számítottál erre?

Köszönöm a szurkolóknak a fogadtatást és a szeretetet, amit mutattak felém. Ez még jobban ösztönöz, hogy lelkesedésemmel, teljesítményemmel kifejezzem a hálámat.

Mit gondolsz az olasz fociról?

A Seria A az egyik legerősebb bajnokság, de egyelőre többet nem tudok mondani, mert még nem játszottam itt. De optimistán állok a dolgokhoz, biztos vagyok benne, hogy minden a legjobban fog alakulni.

Hiányozni fog a BL, hiszen a csapat az idén csak az UEFA-kupában indulhat?

Aki játszott már olyan presztízsű sorozatban, mint a BL, az ismeri annak jelentőségét. Hogy nem játszhatunk a BL-ben idén, még több motivációt jelent, hogy minél hamarabb visszatérjünk.

Az Inter elleni meccseken sok barátoddal találkozhatsz, milyen érzés lesz?

Minden meccs ugyanolyan fontos. Nem hinném, hogy bármelyik meccs fontosabb lenne. Persze, jó látni, hogy honfitársaim nagy klubokban játszhatnak.

Az olasz média nagy jelentőséget tulajdonít a játékosok pályán kívüli életének. Mennyire fontos számodra ez?

Mindig is normális életem volt, és továbbra is az lesz. Nem volt ezzel soha problémám, és ez így is marad, hogy a legjobbamat nyújthassam.

Hosszú egyezkedés volt...

Testvérem, Roberto intézi az átigazolásos ügyeimet, az én dolgom, hogy focizzak. Azért jöttem a Milanba, hogy nyerjek, remélem, a társaimmal együtt még több trófeát nyerhetünk ennek az amúgy is oly sokat nyert klubnak. Remélem, a tapasztalatom - bár még fiatal vagyok - segít majd a győzelmek elérésében. Ez volt a megfelelő alkalom, hogy idejöjjek, érzem a klub tiszteletét és bizalmát, a többi már az edzőn múlik.

Címlapról ajánljuk
Életmódváltás: hirtelen és gyökeresen tilos – mondja a szakorvos

Életmódváltás: hirtelen és gyökeresen tilos – mondja a szakorvos

Az egészségtelen életmóddal összefüggő betegségek a XXI. századra nagyobb társadalmi és gazdasági problémát jelentenek, mint az összes fertőző betegség együttvéve – hívja fel a figyelmet a Magyar Életmód Orvostani Társaság, Az életmódhoz társult betegségek közé tartozik az elhízás, a metabolikus szindróma, a 2-es típusú cukorbetegség, a sztrók, a magas vérnyomás, a szívinfarktus, a vastagbélrák, a depresszió és a csontritkulás is.

Rejtélyes történetű képeket állít nyilvánosság elé a Virág Judit Galéria

Munkácsy Mihály nagyméretű, Randevú az ablaknál című olajfestménye, Czigány Dezső 1920 körül készült Csendélete, valamint Kondor Béla Apáca és a pap című képe is látható a Virág Judit Galéria aukciós kiállításán. A tárlatot október 14-ig lehet megtekinteni. Az InfoRádió Virág Judit galériatulajdonost kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×