eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Ronaldinhóért 32 millió eurót kínál a Manchester City

Ronaldinhóért 32 millió eurós vételi ajánlatot tett a Barcelonának az angol labdarúgó Premier League-ben szereplő Manchester City - erősítette meg a spanyol sajtóértesüléseket Joan Laporta, a katalán klub elnöke. Lapértesülések szerint ugyanakkor az AC Milan immár Ronaldinho megszerzésére összpontosítja minden energiáját. Adriano Galliani, a Milan elnöke hétfőn Barcelonába utazott, azzal a céllal, hogy mielőbb pontot tegyen az ügy végére.

A sportvezető a Catalunya Radiónak adott nyilatkozatában elismerte, hogy két komoly vevő, a Manchester City és az olasz Milan is bejelentkezett a világklasszis brazil futballistáért, akit szerinte, ha menni akar, méltósággal el kell engedni.

Ronaldinho hétfőn Barcelonába érkezett testvérével és egyben ügynökével, Roberto de Assisszal, hogy megkezdjék a tárgyalásokat a Barca játékosának átigazolásáról.

A Barcelona az angolok ajánlatát favorizálja, mert miközben a thaiföldi multimilliárdos,Thaksin Sinawatra tulajdonában lévő Manchester City 32 millió eurót ajánlott a brazil világbajnokért, addig a Milan jóval kisebb összeget ajánlott fel.

Maga a játékos inkább az olasz klubban futballozna.

Lapértesülések szerint ugyanakkor az AC Milan immár Ronaldinho megszerzésére összpontosítja minden energiáját. Adriano Galliani, a Milan elnöke hétfőn szintén Barcelonába utazott, azzal a céllal, hogy mielőbb pontot tegyen az ügy végére.

A hírek szerint Ronaldinho a "17. cikkely" által nyújtott lehetőséget használhatja ki, azaz kivásárolhatja magát jelenlegi szerződéséből. Ebben az esetben a Barcelona hoppon maradhat, hiszen a brit klubtól remélt 32 millió euró helyett ezen összegnek csak mintegy harmadát kaphatja a brazil zseni távozásáért.

A FIFA átigazolási szabályzatának sokat emlegetett 17. cikkelyéről van szó, amely a szerződésük utolsó idénye előtt álló labdarúgóknak lehetőséget ad, hogy távozzanak csapatuktól. A játékosnak a szerződésében foglalt utolsó évi keresetét kell megtérítenie klubja részére, azaz lényegében kivásárolja magát, hogy szabaddá váljon. A szabálynak feltétele az is, hogy a játékos csupán 28 éves kora előtt aláírt szerződéssel tehet így, illetve csak akkor, ha véget ért a szezon.

Ronaldinho eladása azután került szóba Barcelonában, hogy a 28 esztendős aranylabdás elég gyenge idényt hagyott maga mögött: legutóbb március 9-én játszott tétmérkőzést, a brazil válogatottban pedig tavaly november óta nem szerepelt, bár ennek ellenére a közelmúltban meghívót kapott a pekingi olimpián részt vevő ötkarikás együttesbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×