eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Boston a mennyekben

A Boston Celtics nyerte meg az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságot, miután az NBA döntőjének hatodik mérkőzésén 131-92-re legyőzte a vendég Los Angeles Lakerst. A keleti bajnok 4-2-re nyerte meg a párharcot. A döntő legértékesebb játékosának a bostoni Paul Pierce-t választották meg.

A 2-3-as hátránnyal érkező Los Angelesnek a csata mindkét hátralévő meccsét meg kellett nyernie Bostonban a végső diadalhoz, és a hatodik felvonás nyitónegyede alapján erre volt is esélye. A hazaiak ugyanis csak 24-20-ra nyerték az első 12 percet.

A következő két játékrészben aztán Phil Jackson nyugati bajnok Lakerse összesen 30 pontra volt képes, az alapszakasz legjobbjává választott Kobe Bryant magára hagyatottan szenvedett, mivel Lamar Odom és a világbajnok spanyol Pau Gasol sem tudott hozzátenni a csapat teljesítményéhez.

Eközben az alapszakaszgyőztes házigazdák óriási formába lendültek, a tavaly Paul Pierce mellé megvásárolt Kevin Garnett és Ray Allen is brillírozott, így a második és harmadik etapban a Celtics összesen 65 pontot termelt.

A félidei 58-35 után a hamarosan 31 ponttal is vezetett Doc Rivers alakulata, a TD Banknorth Garden 18 624 fős közönsége ekkor már eufóriában ünnepelte a kedvenceket, akik közül Garnett, Allen és Rondo is 20 pont körül járt.

A reményvesztetten játszó vendégeknél csak Bryant volt képes hasonló produkcióra, a többiek csak azt mondhatták el magukról, hogy közelről láthatták a Boston 17. bajnoki címének kialakulását. A záróperiódusban már csak a különbség mértéke volt kérdéses, az örömkosárlabdát bemutató zöld-fehérek végül a vártnál könnyebben húzták be a hatodik meccset, s ezzel 4-2-re megnyerték a sorozatot.

A 17. bajnoki aranygyűrűjét szerző Boston utoljára 1986-ban diadalmaskodott az NBA-ben (4-2 a Houston Rockets ellen), a Celtics és a Lakers 11-edszer döntőzött, és a két gárda különcsatája 9-2-re áll az előbbiek javára.

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×