eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Mi lepte meg Cseh Lászlót?

"Éreztem a verseny előtt, hogy sokat javult az állóképességem, de gyors igazán még nem vagyok" - így jellemezte magát Cseh László a www.mob.hu szerint, miután új Európa-csúccsal csapott célba a Mare Nostrum versenysorozat franciaországi versenyén, Canet-en-Roussillon-ban. Az olimpiai felkészülés közepette megnyerte mindkét vegyest, s így a világranglista második helyére lépett elő.

"A 400 méteres vegyesúszásban elért 4:07.96 perces új Európa-rekordom őszintén szólva engem is meglepett" - fogalmazott Cseh László, miután megnyerte a franciaországi Canet-en-Roussillon-ban rendezett Mare Nostrum versenysorozat egyik viadalát. A magyar úszó mondatait annak tükrében érdemes értelmezni, hogy a válogatott egy csoportja egyenesen a balatonfűzfői edzőtáborból érkezett a versenyre, így pihenésre sem maradt idejük az olimpiai felkészülés legnehezebb három hete után.

Cseh László nemcsak a 400 méteres vegyest, hanem a rövidebb, 200 méteres távot is megnyerte, amelyről utólag azt mondta, "az 1:57.43 percnél jobbra még nem számíthattam, mert ide több dinamizmus, nagyobb gyorsaság és több erő is kell, aminek a megszerzéséhez viszont még időre van szükségem". A magyarázathoz hozzátartozik, hogy mindössze 51 század másodperccel maradt el saját Európa-csúcsától.

A két győzelem azt jelenti, hogy Cseh László az idei világranglista második helyére lépett elő. A pekingi olimpiára készülő magyar csapat a hétvégén egy zágrábi versenyen teszteli az eddigi edzésmunkát, majd július elején a budapesti országos bajnokságon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×