eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az "Inter II" játszik az Olasz Kupa döntőjében

Immár tényleg befejeződik az európai klubfutball elitjének 2007-2008-as idénye. Ma este két kupadöntőt rendeznek: Olaszországban az AS Roma és az Internazionale, Franciaországban az Olympique Lyon és a PSG játszik.

Sorozatban negyedszer (!) jutott az Inter és a Roma az Olasz Kupa döntőjébe. A fekete-kékek szűk egy héttel ezelőtt megnyerték a bajnokságot a "Farkasok" előtt - duplázással szeretnék lezárni a sorozatban harmadik scudetto, azaz bajnoki jelvény megnyerése ellenére is hektikus, s a nemzetközi sikert nélkülöző szezonjukat.

Ha nyer - tulajdonképpen idegenben, a római Olimpiai Stadionban - az Inter, akkor duplázik. A 16-szoros bajnok, ötszörös kupagyőztes klub történetében tulajdonképpen ez még sohasem sikerült, ha csak nem számítjuk a 2006-os kupagyőzelem mellett az abban az évben adminisztratív úton, a Juve címfosztása után megkapott titulust.

Sorozatban negyedszer találkozik egymással a két csapat. Az első két alkalommal az Interm a harmadikon a Roma nyert. A bajnokcsapatnak, ahogyan azt megszokhattuk már az idény során, ezúttal is több kulcsjátékosa is hiányzik majd.

Dacourt, Samuel, Cordoba, Solari, Figo és Cambiasso mellett sérülés miatt nem fog pályára lépni az utolsó forduló bajnoki forduló mérkőzését két góljával eldöntő Zlatan Ibrahimovic és Nelson Rivas sem. Eltiltása miatt maradt ki a keretből Julio Cruz és Marco Materazzi. A Romából várhatóan csak Francesco Totti hiányzik majd.

Az Inter keretében két Eb-szereplő van: Cristian Chivu, Patrick Vieira. A Romában több: Alberto Aquilani, Daniele De Rossi, Simone Perrotta, Christian Panucci, s az egyelőre a franciák bő keretében szereplő Philippe Mexes is esélyes erre.

Franciaországban, ugyancsak ma este, az Olympique Lyon és a PSG játszik egymással. A bajnok a duplázásra tör: amióta uralja a francia futballt, még sohasem tudta megnyerni az első számú kupasorozatot. Egyébként két olyan gárda találkozik egymással, amelyik már biztosan nem zárja "üres kézzel" az idényt: Az OL nyerte a bajnokságot, a Paris-SG pedig a Ligakupát.

Minden bizonnyal a búcsúzások mérkőzése is lesz a finálé. Grégory Coupet, a Lyon egyik pillére (egyike Govou és Juninho Pernambucano mellett annak a három játékosnak, akik mind a hét bajnoki címnek részesei voltak) e találkozóval elköszön a klubtól, s külföldre szerződik. (A célállomás még ismeretlen, Anglia vagy az Egyesült Államok lehet.)

Valószínűleg utolsó meccsét játssza az OL-ben Hatem Ben Arfa, s elképzelhetően Karim Benzema is, bár utóbbit csak nagyon magas összegért engedné el a klub. A PSG-ben visszavonulás előtt áll a csapatkapitány, Pauleta. Clément Chantôme az Arsenal, Sylvain Armand éppen az ellenfél, a Lyon kiszemeltje.

Nem valószínű, hogy maradnak csapatuknál az új idényre az edzők sem: Alain Perrin a Lyontól, Paul Le Guen a PSG-től távozik valószínűleg. A 2007-ben a Sochaux-val kupát nyert Perrint annak ellenére menesztheti Aulas elnök, hogy elsőként duplázhat a Lyonnal.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×