eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Kilenc emberrel szerezte meg a Madrid a bajnoki címet hozó gólt

Németországban és Spanyolországban bajnokot avattak, a Bayern és a Madrid célba ért. Angliában a Manchester United lépett egyet a cél felé - de még nincs ott. A Milan ellenben a Derby della Madonninán aratott győzelmével nyíltabbá tette az olasz bajnokságot, elhalasztva az Intern ünneplését.

A Manchester United 25 perc alatt eldöntötte a három pont sorsát az Old Traffordon: a West Ham United védőinek két hibáját két góllal büntette meg Cristiano Ronaldo. Tévez utána bomba góllal tette még fölényesebbé a vezetést.

Az argentin tavaly, az utolsó fordulóban, ugyancsak az Old Traffordon szerzett gólját benntartotta West Hamet az élvonalban, most pedig, már a klubváltás után, a bajnoki cím felé terelte csapatát. Néhány perccel később Ashton a nap legszebb, ollózásos góljával szépített, de sem ez, sem Nani kiállítása nem fenyegette a Man United győzelmét.

Sir Alex Ferguson csapata nagyon közel került a bajnoki aranyhoz, akármit játszik a Chelsea a hátralévő két mérkőzésén, ha a United nyer jövő vasárnap a Wigan ellen, megnyeri a Premiershipet.

Az Arsenal sorozatban harmadik bajnoki győzelmét aratta, gólját a dán válogatott Nicolas Bendtner lőtte. A 70. perctől védett Jens Lehmann is, miután Arsene Wenger lehetőséget adott így neki arra, hogy elbúcsúzzon az Ágyúsok szurkolóitól. A találkozó után a menedzser megerősítette: a kapus távozik. Lehmann ezt nem cáfolta, de azt mondta, csak az Eb után dönti el, hogy visszavonul, vagy véd még tovább.

A Liverpool 1-0-ra megverte a Manchester Cityt, s így 12 győzelemmel és egy vereséggel zárta hazai bajnoki szereplését. A győztes gólt Fernando Torres szerezte, a spanyol a 32. góljánál tart az idényben.

Benítez kihagyta még a keretből is Crouch-ot és Riisét, de a találkozó után nem volt hajlandó elárulni, távozik-e valóban a két játékos az idény végén. Az Aston Villa mindkettőjüket szívesen szerződtetné.

Anglia, 37. forduló
Manchester United-West Ham United 4-1
Blackburn-Derby 3-1
Reading-Tottenham 0-1
Middlesbrough-Portsmouth 2-0
Fulham-Birmingham 2-0
Aston Villa-Wigan 0-2
Bolton-Sunderland 2-0
Arsenal-Everton 1-0
Liverpool-Manchester City 1-0
Hétfő
Newcastle (12)-Chelsea (2)
Az élcsoport: 1. Manchester United 84, 2. Chelsea 81 (36), 3. Arsenal 80, 4. Liverpool 73.
Olaszországban a Milan elhalasztotta a bajnokavatást. Carlo Ancelotti csapata az idény legjobb teljesítményét nyújtva az első győzelmet szerezte a 2006-os botrány óta először nyert (sőt először szerzett pontot) városi riválisa ellen.

Az első félidőben a Milan sokkal jobban játszott, mint az Inter, Inzaghi azonban akkor még kihagyta a helyzeteit. A második félidő elején azonban már a kapuba küldte a labdát Kaka újabb remek beadása után. Pippo Inzaghi sorozatban ötödik mérkőzésén szerzett gólt (nem volt még ere példa felettébb gazdag pályafutása során), az utóbbi öt fordulóban kilenc gól a mérlege.

Miután Kaka is meglőtte a maga gólját, feltámadt az Inter. Massimo Moratti elnök utólag kritizálta a csapatát, mondván, a fekete-kékek csak a második félidőben játszottak. Ott sem 45 percet...

Mindenesetre az ettől eltekintve jól védő Kalac hibájából Julio Cruz szépített, majd a bajnok nagy erőket mozgósítva támadott, de a Milan meg tudta őrizni az előnyét. (Az ausztrál kapus különösen Chivu szabadrúgását hárította ritka nagy bravúrral.)

A Milan feljött a negyedik helyre, szeptember harmadika óta mindössze egy fordulón keresztül állt ilyen előkelő, BL-selejtezőt érő helyen!

A Roma nehezen szerezte meg a vezetést a Sampdoria otthonában, de aztán magabiztos győzelmet aratott. A jobbhátvéd, Cristian Panucci az idény során a harmadik nagyon fontos gólját szerezve nyitotta meg a gólok sorát, majd Pizarro és Cicinho is a kapuba talált.

A Roma hátránya már csak három pont az Inter mögött. A hátralévő két fordulóban az Inter otthon a Sienával és idegenben a Parmával játszik, a Roma ellenfele a fővárosban az Atalanta, majd Délen a Catania lesz. Azonos pontszám esetén újabb mérkőzést játszik egymással a két csapat.

Olaszország 36. forduló
Vasárnap
Milan-Inter 2-1
Sampdoria-Roma 0-3
Siena-Juventus 1-0
Cagliari-Fiorentina 2-1
Empoli-Udinese 0-1
Parma-Genoa 1-0
Torino-Napoli 2-1
Lazio-Palermo 1-2
Atalanta-Livorno 3-2
Catania-Reggina 1-2
Az élcsoport: 1. Inter 81, 2. Roma 78, 3. Juventus 70, 4. Milan 61, 5. Fiorentina 60.
A forduló utolsó mérkőzésének 86. percében a Real Madrid nagyon távol állt attól, hogy már május első vasárnapján bajnoki címét ünnepelhesse. A Cannavaro buta szabálytalanságaiból eredő emberhátrányban Heinze elképesztő hibája után tizenegyesből gólt kapott a 82. percben.

A lecserélt Wesley Sneijder a melegítő felsőjét a fejére téve, arcát kezébe temetve ült a szakadó esőben. Testbeszéde mindent elárult: kilátástalannak tűnt a helyzet. A csapat azonban elővette a tavalyi receptet. Hihetetlen akaraterővel és koncentrációval, fogcsikorgatva küzdött.

S ahogy 2007 tavaszán, az argentin Gonzalo Higuain nagyon elkapta a fonalat. Előbb remek beadása után Robben csúsztatott tökéletes mozdulattal a hálóba, majd a Sergio Ramos (!) által középről kitett labdát mellel levette, aztán Ricardo kapujába zúdította. A 89. percben, kilenc emberrel, hiszen a kiállított Cannavarón kívül az éppen ápolást kapó Heinze sem volt a pályán.

A Real Madrid ezzel 31. alkalommal nyerte meg a spanyol bajnokságot, miután a hátralévő három fordulóban tízpontos előnye behozhatatlan a második helyen álló Villarreal számára. A jövő heti, Barcelona elleni el Clásicónak már "csak" presztízstétje lesz.

22 óra 51 perckor fújták le Pamplonában a találkozót, a tervek szerint éjjel két órakor érkeznek a játékosok az ünneplésre, a Cibeles térre, majd három órakor a természetesen előre lefoglalt Buddha Barban folytatódik a mulatozás. A szurkolók már a lefújás pillanatától ünnepeltek Madrid belvárosában, a Gran Via végében lévő híres Cibeles téren, az Istennő szobor körül.

A Barca a Nou Campban ízekre szedte a csak vergődő Valenciát. Messi, Xavi, majd kétszer Henry szerzett gólt, végül Bojan Krkic is duplázott. A 17 éves csatár immár tíz gólnál jár a bajnokságban, s ezzel újoncként jobb idényt zár, mint hajdanán Raúl.

A Valencia mindössze egyszer, épen ötven éve, 1958-ban kapott ki ilyen nagy különbséggel a Barcelonától. A vendégeket még a kiesés veszélye is fenyegeti.

Spanyolország, 35. forduló
Szombat
Zaragoza-Deportivo 1-0
Atlético-Recreativo 3-0
Vasárnap
Villarreal-Getafe 2-0
Racing-Murcia 3-2
Sevilla-Valladolid 2-0
Almería-Betis 1-1
Athletic Bilbao-Mallorca 1-2
Levante-Espanyol 1-1
Barcelona-Valencia 6-0
Osasuna-Real Madrid 1-2
Az élcsoport: 1. Real Madrid (már bajnok) 78, 2. Villarreal 68, 3. Barcelona 64, 4. Atlético Madrid 58.

4

Eldőlt a Bundesligában is a bajnoki cím: a Bayern Münchennek elég volt Wolfsburgban a gól nélküli döntetlen is. Némi iróniával a bajorok formáját oroszországinak minősíthetnénk - ettől függetlenül szemernyi kétség sem fér ahhoz, hogy Ottmar Hitzfeld csapata megérdemelten duplázott a hazai porondon.

Luca Toni önfeledten locsolta sörrel a lefújás után az edzőjét - az olasz világbajnok pályafutása első bajnoki címét szerezte. Ugyancsak ez mondható el a francia világbajnoki ezüstérmesről, Franck Ribéryről. Az egyébként tartalékosan játszó, Klosét és Ribéryt is nélkülöző csapat teljesítményére jellemző a Kicker főcíme: Hálókocsival a bajnoki címig. Mert hogy szinte átaludta a Bayern a meccset.

Németország, 31. forduló
Péntek
Dortmund-Nürnberg 0-0
Szombat
Stuttgart-Frankfurt 4-1
Bielefeld-Bochum 2-0
Werder-Cottbus 2-0
Rostock-Hamburg 1-3
Schalke-Hannover 1-1
Hertha-Karlsruhe 3-1
Vasárnap
Duisburg-Leverkusen 3-2
Wolfsburg-Bayern 0-0
Az élcsoport: 1. Bayern München 67 (már bajnok), 2. Werder 57, 3. Schalke 55, 4. Hamburg 51, 5. Stuttgart 51

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×