eur:
399.27
usd:
363.79
bux:
74175.47
2024. október 8. kedd Koppány

Feljutott a legjobbak közé a magyar válogatott!

Feljutott az A csoportba a magyar jégkorong-válogatott. Pat Cortina szövetségi kapitány együttese a szapporói divízió I-es világbajnokság utolsó napján 4-2-re nyert Ukrajna ellen.

Egyszerű volt a képlet: amelyik csapat nyer, feljut a jövő évi svájci A csoportos vb-re. A világelitben még soha sem szereplő magyarok ezt megelőzően csak egyszer, 2002. április 20-án játszottak döntőnek beillő meccset a divízió I-ben, akkor Székesfehérváron 6-2-re kikaptak a dánoktól.

Ocskay életerős lövése vezette be a finálét, majd lassan magukhoz tértek az esélyesebb ukránok. Eljutottak a kapuvasig, de az ellentámadás végén az Egyesült Államokban edződő Vas János óriási gólt lőtt a bal felső sarokba.

Továbbra is fegyelmezett volt Pat Cortina csapata, amely sorra dolgozta ki a helyzeteket. Még az első szünet előtt emberelőnybe kerültek a magyarok. Palkovics viharzott át a védelmen, és már a hatodik vb-gólját szerezte.

A második harmad elején a rivális játszhatott létszámfölényben, de nem élt vele, hanem Ladányi passzából Peterdi bődületes nagy gólt lőtt. Időt kértek az ukránok, és ettől kezdve hatalmas iramot diktáltak. A 38. percben aztán 41 másodperc alatt Blagoj és Szemencsenko is bevette az addig hősiesen védő Szuper kapuját.

A harmadik periódus kezdetén visszavett a tempóból az ukrán együttes, így Vaszjunyin is ziccerbe került, de háromszor rontott. Igaz, a rivális is eljutott a magyar kapuig, de Karaulscsuk fölé lőtt. A hajrában Szélig dőlt ki, mert az arcába pattant a pakk.

Két perccel a vége előtt Vas Jánost kiállították, testvére, Márton azonban megugrásból az A csoportba lőtte magyar csapatot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Újabb szociális támogatás ígéretével igyekszik szavazókat megszólítani Harris

Újabb szociális támogatás ígéretével igyekszik szavazókat megszólítani Harris

A demokrata elnökjelölt, Kamala Harris újabb javaslatot tett az egészségügyi ellátás kiterjesztésére, ezúttal az otthoni idősgondozás területén. Az alelnök a "gondozási gazdaság" fellendítését és az egészségügyi költségek csökkentését célzó erőfeszítései részeként ismertette tervét az ABC "The View" című műsorában adott interjújában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 8. 15:47
×
×
×
×