INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Teljesülhet David Beckham legnagyobb álma

Infostart / InfoRádió
Az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya megígérte David Beckhamnek, hogy behívja a nemzeti tizenegybe, amennyiben megfelelő edzettségi állapotban lesz. Fabio Capello ezzel százszoros válogatottá avathatja a korábbi csapatkapitányt.

Beteljesítheti nagy álmát David Beckham, miután a nemzeti együttes szövetségi kapitánya közölte vele: ha megfelelő edzettségi állapotban lesz, behívja a keretbe.

Fabio Capello döntése egyben azt is jelenti, hogy a Los Angeles Galaxy labdarúgója talán már a márciusi, Franciaország elleni barátságos mérkőzésen beléphet a százszoros angol válogatottak exkluzív klubjába.

David Beckham jelenleg amerikai klubjával egy előszezonbeli kínai túrán vesz részt. Pályára is lépett a sanghaji-hongkongi vegyes csapat ellen, ám 70 perc után le kellett cserélni, miután rúgást kapott a jobb combjára.

Az amerikai bajnokság csak március végén kezdődik, három nappal a franciák elleni barátságos mérkőzést követően. Így előfordulhat, hogy David Beckham nem tudja majd meggyőzni Fabio Capellót arról, hogy megfelelő az erőnléte. Ám ebben az esetben sincs semmi veszve, hiszen Anglia május 28-án éppen az Egyesült Államokat fogadja a Wembleyben.

"Százszoros válogatott lesz, ha megfelelő formába és erőállapotba kerül. Nagyon jól ismerem Beckhamet még Madridból. Remélem, David pályára léphet a 100. mérkőzésén és így megkapja, amit megérdemel. A legutolsó interjújából az derült ki a számomra, hogy az erőnléte most nem jó. Fel fogom hívni, mert szeretném pontosan tudni, miként is vélekedik most az erőnlétéről. Bizakodó vagyok" - jelentette ki Fabio Capello, aki a Real Madrid edzőjeként dolgozott együtt az angol középpályással.

Ha pályára lép, David Beckham lesz az ötödik angol futballista, aki eléri a 100. válogatottságot: Peter Shilton 125-ször, Bobby Moore 108-szor, Bobby Charlton 106-szor és Billy Wright 105-ször viselhette a háromoroszlános mezt.

A címlapról ajánljuk