eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Melyik könnyebb: kiejteni a Barcát, vagy megmászni az Everestet?

Jó hír az Ágyúsok híveinek: az Arsenal 5-1-re nyert Bajnokok Ligája-mérkőzésen a San Siróban. Tartozik ehhez azért egy kevésbé örömteli információ is.

Nem most, hanem még 2003-ban, és nem az aktuális nyolcaddöntőbeli ellenfél, az AC Milan, hanem az Inter ellen.

Arsene Wenger csapatának idegenbeli formája egyáltalán nem ilyen jó a mostani sorozatban: a csoportmérkőzések során csak egyszer, Bukarestben ért el olyan eredményt, amivel most biztosan továbbjutna.

Egyébként is, mintha megtorpant volna a londoni együttes, a legutóbbi négy találkozóján nem tudott nyerni. A Manchester United elleni, súlyos FA-kupa-vereségen kívül három döntetlent játszott, például a Milan ellen (0-0), e párharc első felvonásán. Más kérdés, hogy azon a találkozón közelebb állt a győzelemhez.

Azóta ellenben elveszítette az egyik gólerős csatárát, Eduardót, és nem hadra fogható még Van Persie sem. Ezért aztán Wenger - az előzetesen megadott összeállításból következtethetően - olyan formációt választott, amiben általában a Milan szokott játszani: egyetlen csatárral (Adebayor) kezd, s mögötte két támadó középpályás (Hleb és Diaby) játszik majd.

Nagy jelentősége lesz természetesen annak, tud-e az Arsenal idegenben gólt szerezni. Ha igen, döntetlennel is továbbjuthat. Nem lenne egyébként különösebben meglepő az "iksz", ugyanis az Arsenal legutóbbi három találkozója, illetve a Milan utóbbi négy meccséből három is döntetlenre végződött.

Ugyanakkor a Milan kiszámíthatatlan csapat. Némi túlzással: vagy szenved, vagy gálaelőadást tartva kiüti az ellenfelét. Carlo Ancelotti a Lazio elleni mérkőzésen pihentette néhány kulcsjátékosát - mindannyian felépültek, Pirlo, Nesta, Maldini és Kaka is játszani fog.

Az olasz edző nem számíthat ellenben az éppen a római Sasok ellen megsérült Clarence Seedorfra. Így minden bizonnyal megváltozik a szokásos hadrend is: ezúttal két csatár (Pato és Inzaghi) kezd majd. Inzaghitól egyébként tartanak az angolok: nagy a tekintélye a nemzetközi kupák leggólerősebb olasz játékosának.További három mérkőzést rendeznek még kedden, a Manchester United az Olympique Lyont, a Barcelona a Celticet, a Sevilla pedig a Fenerbahcét fogadja. Az 1-1-es döntetlenről kezdő angol bajnok, valamint az első összecsapást idegenben 3-2-re nyerő Barca nagy esélyese a párharcának.

A Man Unitedban minden sztár harcképes (a közel egy éve sérült Gary Neville kivételével), valószínűleg három gólgyáros, Rooney, Ronaldo és Tévez is kezd elöl. A Lyon egy csatárral fog játszani - de az Karim Benzema. Az év felfedezettjét az első találkozó előtt is, majd nyilván góljának tulajdoníthatóan azóta is dicséri Sir Alex, kiváltva a lyoni klubelnök haragját. Jean-Michel Aulas úgy véli, Ferguson mindenképpen meg akarja szerezni Benzemát, ezért dicséri ennyire.

A Celtic nem fűz nagy reményeket a barcelonai kiránduláshoz a hazai 2-3 után. A menedzser, Gordon Strachan szerint kiejteni a Barcelonát körülbelül akkora teljesítmény lenne, mint megmászni az Everestet.

Frank Rijkaard ugyanakkor óvatos, minden sztárját csatába hívja. A spanyol lapok szerint várhatóan a Victor Valdés - Zambrotta, Puyol, Milito, Abidal - Xavi, Touré, Deco - Messi, Eto'o, Ronaldinho tizenegy kezd, ami, ha a "negyedik fantasztikus", azaz Thierry Henry nem játszik, a lehető legerősebb kezdőcsapat.

A Sevilla egygólos hátrányból kezd a török Fenerbahce ellen. A vendégeknél hat dél-amerikai (öt brazil és a Brazíliából szerződtetett uruguayi Lugano) játszik, a hetedik, s egyben a legnagyobb csillag, Roberto Carlos azonban sérült. A Sevilla, a legutóbbi két UEFA-kupa-sorozat győztese időtlen idők óta nem bukott el az egyenes kieséses szakaszban.

Három nyolcaddöntőt (Chelsea-Olympiakosz, Porto-Schalke, Real Madrid-AS Roma) szerdán, egyet (Inter-Liverpool) a jövő héten rendeznek.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×