eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Pálinger: "Elég rosszul érintettek a vádak"

Nagyon sajnálom, hogy a mai napig nem tudtuk tisztázni a történteket Németh Andrással - mondta az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában Pálinger Katalin, a magyar női kézilabda-válogatott kapusa. A Győr világklasszisát többen is azzal vádolták, hogy főszerepet játszott a szakvezető lemondásában, Pálinger Katalin ugyanakkor cáfolta ezt. A Győrhöz nyáron visszatért kapus klubjával ebben a szezonban minden tétmeccsét megnyerte, a Bajnokok Ligájában pedig jó eséllyel kerülhet be az elődöntőbe.

Meddig folytatható ez a hibátlan sorozat?

Bízom benne, hogy minél tovább. Remekül összeállt a csaptunk, de egyre nehezebb ellenfelek következnek, így már vasárnap sem lesz egyszerű dolgunk a Valcea ellen. Jól ismerjük egymást a román csapat játékosaival, de remélem, hogy hazai közönség előtt ismét győzni tudunk.

Az elmúlt idényben a bajnokságban csalódást keltve második lett a csapat, utána pedig történtek változások.

A bajnoki ezüstérem valóban nem volt öröm, de a Bajnokok Ligájában az elődöntőig menetelt az együttes. A nyári edzőváltás jelentőségét nehezen tudom megítélni, mert most keveset dolgoztam együtt Róth Kálmánnal, de úgy vettem észre, hogy Konkoly Csaba irányításával felszabadultabbak, magabiztosabbak a játékosok. A sikernek nincs különösebb titka: sokat dolgozunk, sokat edzünk. Megbeszéltük előre, hogy nem számolgatunk, minden meccset meg akarunk nyerni.

A bajnoki elsőséget azért már elkönyvelték?

Nem szeretnénk elkiabálni, hiszen még vannak hátra fontos mérkőzések, a Fehérvár és a Fradi ellen is szeretnénk kiszolgálni a szurkolóinkat. Az kétségtelen, hogy a dunaújvárosi győzelemmel nagy lépést tettünk az aranyérem megszerzése felé.

Nem jelenthet problémát, hogy viszonylag kevés éles meccset játszottak ebben a szezonban?

Csapatunk erejét mutatja, hogy a kemény meccseket is magabiztosan hoztuk. Én nagy sikernek tartom a Dunaferr, a Slagelse és a Lada elleni idegenbeli győzelemet is.

Amíg a Győrben hibátlanul szerepelt, addig a válogatottal csak a nyolcadik helyet szerezte meg a franciaországi vébén. Miben látja a decemberi vereségek okát?


Nagyon sok tényezőt lehetne sorolni, hogy miért sikerült visszafogottabban a világbajnokság, de nekem már azon jár az eszem, hogy az olimpiai selejtezőre min hogyan tudnánk javítani. Remélem, hogy minden játékos levonja a nyolcadik hely tanulságait, de azért nem érdemes túldramatizálni a helyzetet, a sportban gyakran változnak az erőviszonyok. Igaz, mi tettük magasra a mércét azzal, hogy hosszú évekig a világ legjobb öt válogatottja között voltunk. Nagyon remélem, hogy még idén visszakerülünk a dobogó környékére.

A világbajnokság után kritizálta a csapat védekezését. Ezután volt, aki azt a következtetést vonta le, hogy Németh Andrást támadva főszerepet játszott a szakvezető későbbi lemondásában.

Ilyen szándékom nem volt, éppen ezért elég rosszul érintettek a vádak. Nagyra tartom Németh Andrást, szerettem vele együtt dolgozni, és nagyon sajnálom, hogy a mai napig nem tuduk személyesen tisztázni a történteket. A vébén a csapat védekedzése nem volt megfelelő. Ezt az is észrevehette, aki nem ért különösebben a kézilabdához, tehát ez nem szakmai kritika volt, nem Németh András munkáját bíráltam. Nem tettem senki felé olyan lépést, ami a kapitány távozását célozta volna, és nem is hiszem, hogy nekem akkor szerepem lett volt a távozásában, mint ahogy azt sokan gondolják.

Általánosságban mekkora nyomást helyezhet egy-egy kulcsjátékos az edzőre, a klubvezetésre vagy a szövetségre.

Nem hiszem, hogy a magyar kézilabdában játékosuralom lenne. Egy válogatott kézilabdázónak kell, hogy legyen véleménye, jelezhet problémákat, de nem tudok róla, hogy ennek túl nagy jelentőséget tulajdonítanának vagy itthon bárki is az edző személyével zsarolhatná a vezetőket.

Március végén Nimes-ben küzdenek meg az olimpiai kvótáért a japánokkal, a kongóiakkal és a házigazda franciákkal. Milyen változásokra lesz szükség a sikerhez?

Talán nem jó, ha túl nagy az elvárás a csapattal szemben, bár én voltam az első, aki a világbajnokság előtt az aranyérem megszerzéséről beszélt, és most is azt mondom, hogy olimpiai bajnok akarok lenni. Mégsem baj, hogy most kisebb lesz a teher rajtunk. A selejtezőre nem sok időnk marad felkészülni, de remélem, új lendülettel tér vissza a csapat Franciaországba. Mindenkinek át kell érzenie, mennyire fontos az olimpiai szereplés, ez pedig a selejtezőtornán is érződik majd. Kongót és Japánt mindenképpen le kell győznünk, de és bízom a franciák elleni sikerben is.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×