eur:
385.42
usd:
355.05
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Nemzeti felháborodást okozott a szövetségi kapitány

Fabio Capello tisztában van azzal, hogy kemény munka vár rá az angol labdarúgó-válogatott élén, de készen áll a kihívásra. Az olasz szakember jól halad az angol nyelvvel, de egy nehéz döntést, a csapatkapitány kijelölését későbbre halasztja.

Szerdán mutatkozik be az angol labdarúgó-válogatott kispadján Fabio Capello. Az olasz tréner első alkalommal Svájc ellen vezetheti az együttest egy barátságos mérkőzésen.

A 61 éves szakember első eredményét már el is könyvelhette, ugyanis annyira megtanult angolul egy hónap alatt, hogy ezen a nyelven köszöntötte a játékosokat az edzőtáborba vonulás előtti találkozón.

"A játékosokkal akarok dolgozni az edzőpályán. Sok munka vár ránk, de én készen állok erre a kihívásra. Hét hónapunk van még az első tétmeccs előtt, de a munka már most elkezdődik" - hangzottak a szövetségi kapitány szavai.

Kisebb nemzeti felháborodásra Fabio Capello kihagyta a századik válogatottságára készülő David Beckhamet, és még egy nehéz döntés vár rá, ugyanis ki kell jelölnie a Háromoroszlánosok csapatkapitányát.

Korábban éppen David Beckham viselte a karszalagot, majd a 2006-os világbajnokság után John Terry, a Chelsea védője lett a kapitány. A hátvéd ugyanakkor jelenleg sérült, így nem lép pályára szerdán a Wembley-ben sem. John Terry már többször is jelezte: szívesen lenne a továbbiakban is csapatkapitány, de elfogadja Capello döntését.

Az olasz tréner Svájc ellen várhatóan a liverpooli Steven Gerrardot bízza meg a csapatkapitányi teendőkkel, noha ezt csak kedden hirdeti ki. Capello elmondta, hogy az ősszel kezdődő világbajnoki selejtezők előtt állandó kapitányt nem jelöl ki, több játékost, köztük Rio Ferdinandot és John Terryt is ki akarja próbálni ebben a szerepben.

Címlapról ajánljuk
Bíróság előtt az államcsínyre készülő Reichsbürger-csoport vezetői

Bíróság előtt az államcsínyre készülő Reichsbürger-csoport vezetői

A hesseni rendőrség 2022 decemberében csapott le a vád szerint államcsínyre készülő ún. Reichsbürger-csoportra. A feltételezett puccskísérlet vezetője, Heinrich Prinz Reuss türingiai ingatlanvállalkozó azóta több társával együtt őrizetben van. A bírósági tárgyalás maratoninak ígérkezik, annak második szakasza most kezdődött.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×