eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Újabb botrány készülődik a Fradi körül

A Ferencváros Üllői úti ingatlanjára korábban pályázó Neuchatel Financial Ltd. magyarországi képviselője szerint a cég már tavaly májusban megvette a klub részvényeit, így a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szerinte jogtalanul írta ki az ingatlanra és a klub megvételére vonatkozó ötödik és hatodik pályázatot. A klub elnöke, Rieb György elismerte a szerződés megkötésének tényét, ám mint mondta, az nem lépett életbe.

A Neuchatel Financial Ltd. magyarországi képviselője szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. jogtalanul írta ki a Ferencvárosi Torna Club megvételére vonatkozó utolsó két pályázatot.

A cég korábban pályázott a klub Üllői úti ingatlanjára, mi több, Sallai József szerint a vállalat tavaly májusban meg is vette a Ferencváros részvénycsomagját, így arra az állam nem írhatott volna ki pályázatot.
"Az általam képviselt cég még Dámosy Zsolttal kötött szerződésnek megfelelően csak az ingatlanra tett ajánlatot, méghozzá 4 164 720 000 forint limitértékben" - mondta Sallai József.

A Neuchatel Financial Ltd. magyarországi képviselője hozzátette, a kontraktus értelmében a részvényeket 800 millióért vették meg, átvállalták a klub tartozásait, illetve vállalták egy új stadion felépítését.

Csak az ingatlanra tesznek ajánlatot

Sallai József elmondta, hogy a hatodik pályázaton is indul a multinacionális pénzügyi konszern leányvállalata, de továbbra is csak az ingatlanra tesz ajánlatot, mivel a Ferencváros részvényeit már megvette.

A 6+2 hektáros területért a korábban ajánlott összeget kínálja, de ha a másik 12 meghívott pályázó közül bármelyik ennél jobb ajánlattal áll elő, akkor a legmagasabb összegre mindig 100 ezer forinttal ráígér.

"Amennyiben az MNV győztest hirdet és nem a Neuchatel lesz az, akkor büntetőfeljelentést teszünk" - jelentette ki Sallai József, aki szerint Rieb György, az FTC elnöke nem engedi, hogy gyakorolják tulajdonosi jogukat.

Továbbá kifogásolta, hogy a hatodik pályázat alkalmával Riebnek vétójoga van, amellyel szerinte a törvényesség látszata sincs meg, mert nem érvényesül az esélyegyenlőség, ami alapvető követelmény lenne közbeszerzési pályázat során.

Az FTC elnöke szerint van szerződés, de nem fizettek

A Ferencvárosi Torna Club elnöke elismerte a szerződés megkötésének tényét, ám mint mondta, az nem lépett életbe. "Valóban létrejött a szóban forgó megállapodás, de annak hatálybalépési feltétele a pénz megérkezése volt, ami azonban nem jött meg" - nyilatkozta Rieb György.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×