eur:
389.34
usd:
363.71
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ronaldinho bajnokin is visszatérhet a Barcelonába - minden a hétvége focijáról

Angliában az élcsapatok idegenben igyekeznek szaporítani pontjaik számát, mint ahogy vendégként lép pályára a Primera Divisiónban a Real Madrid is. A Barcelona ellenben a Nou Campban fogadja az Osasunát, elképzelhetően Ronaldinhóval kiegészülve. Olaszországban a Milan firenzei fellépése a sláger. Folytatódik a Bundesliga. Érdekességek a hétvégi futballmérkőzések elé.

Angliában a három legjobb csapat idegenben lép pályára. A forduló első mérkőzését az Arsenal játssza a Manchester City vendégeként.

A City megnyerte az első kilenc hazai bajnokiját, de az utóbbi időben erősen visszaesett a formájában. Utóbbi három hazai találkozóján csak döntetlent ért el.

A manchesteri csapat ugyanakkor még veretlen a saját pályáján, s a jövő héten a 60. születésnapját ünneplő Sven-Göran Eriksson nagyon reméli, ez a sorozat a 25. City élén töltött mérkőzésén sem szakad meg.

Sok gólra nem számíthat: a Manchester City az eddigi 21 Premier League-ben játszott mérkőzésén még soha nem lőtt egynél több gólt az Arsenal ellen.

Arsene Wenger csapatából hiányozni fog - az afrikai kontinensbajnokságon szereplőkön kívül - Tomas Rosicky és Robin van Persie is. Az Ágyúsok december 9. óta veretlenek a bajnokságban.

A kupa után ismét összecsap a Manchester United és a Spurs

A nagyszerű formában lévő Manchester Unitedre sem vár könnyű kirándulás - noha a múlt héten, a kupában a csapat magabiztos győzelmet aratott a Tottenham ellen. A 3-1-es eredmény azonban csalóka, a Spurs vezetett, s nagyon sokáig jól tartotta magát az Old Traffordon.

A két támadósor összecsapását hozhatja a találkozó: a Spurs és a United kettő a Premier League leggólerősebb három csapatából. A hazaiak esetleges pontszerzése azon (is) múlik, hogy tudják-e semlegesíteni az utóbbi hetekben szenzációs formába lendült, s az elmúlt héten két meccsen négy gólt szerzett Cristiano Ronaldót.

Klubcsúcsra tör a Chelsea

A Chelsea a Portsmouth otthonába látogat. Ha a Kékek nyernek, új klubcsúcsot állítanak fel, minden sorozatot beleszámítva tíz egymást követő idegenbeli győzelemmel. Frank Lampard még nem teljesen egészséges, de a kispadra talán már leülhet - nagybátyja, Harry Redknapp együttese ellen.

A Chelsea-ből Lampardon kívül hiányzik majd Ricardo Carvalho, Sevcsenko, Terry és a négy afrikai, Drogba, Obi, Essien és Kalou. A Portsmouth-ban bemutatkozhat a Tottenhamtől megszerzett Jermain Defoe.

A Chelsea eddig kilencből kilenc mérkőzést nyert meg a Portsmouth ellen a Premier League-ből. Utóbbi négy fellépése a Fratton Parkban kivétel nélkül 2-0-s győzelmet hozott.

Premier League, 25. forduló
Szombat
Manchester City (7.)-Arsenal (2.)
Tottenham (11.)-Manchester United (1.)
Potsmouth (9.)-Chelsea (3.)
Blackburn (8.)-Everton (4.)
Wigan (17.)-West Ham United (10.)
Reading (14.)-Bolton (15.)
Birmingham (16.)-Derby (20.)
Liverpool (6.)-Sunderland (18.)
Vasárnap
Newcastle (12.)-Middlesbrough (13.)
Fulham (19.)-Aston Villa (15.)
Ujjgyakorlat az Internek

Olaszországban az Inter ugyan botladozott az elmúlt napokban, de csak átvergődött a kupanegyeddöntőn, s udinei pontvesztése ellenére is öt ponttal vezet a Roma előtt a bajnokságban.

A címvédőnek a hétvégre minden valószínűség szerint könnyű feladat jutott: Roberto Mancini csapatának az utolsó előtti helyen álló, december eleje óta nyeretlen Empoli legyőzése nem jelenthet gondot.

Mancini Julio Cruzt és Zlatan Ibrahimovicot játszatja a csatársorban. Az argentin az utóbbi két találkozón a kapuba talált, amikor az Empoli vizitált a kék-feketéknél a San Siróban.

Buffon még nem épült fel

A Juventusnak is hullámvölgyben lévő csapat következik: a sereghajtó Cagliari. A találkozónak legfeljebb az ad némi izgalmat, hogy a torinóiak ősszel némi bírói segédlettel nyertek Szardínia szigetén.

A Cagliari a múlt heti, a Napoli elleni győzelme az első hárompontos meccs volt a csapat életében szeptember óta! A Juvénél Buffon valószínűleg még nem tud védeni hátfájása miatt, Belardi kerül a kapuba.

BL-helyért küzd a Milan Firenzében

A forduló meccsének tétje a még BL-selejtezőt jelentő negyedik hely. A Fiorentina az AC Milant fogadja, a győzelem reményében. A Lilák a legutóbbi négy bajnoki meccsüket megnyerték - igaz, a kupában kikaptak és kiestek a Lazio ellen.

Cesare Prandelli nem számít a PSV-től vett Da Costára, de egyébként minden kulcsembere hadra fogható. A korábban rövid ideig a Milanban is szerepelt Cristian Vieri csak a cserék között kap helyet.

Carlo Ancelotti az ősszel megszokott karácsonyfa felállást, s az ahhoz passzoló tizenegyet tervezi alkalmazni és bevetni, az ék vélhetően - az egyedüli változás az őszhöz képest - Pato lesz.

A két csapat legutóbbi firenzei mérkőzése 2-2-re végződött 2006 decemberében, azon Gilardino szerezte a Milan mindkét gólját.

Serie A, 21. forduló
Szombat
Palermo (9.)-Livorno (13.)
Napoli (11.)-Udinese (5.)
Vasárnap
Inter (1.)-Empoli (19.)
Siena (18.)-AS Roma (2.)
Juventus (3.)-Cagliari (20.)
Lazio (14.)-Sampdoria (7.)
Parma (15.)-Atalanta (8.)
Genoa (10.)-Catania (12.)
Reggina (17.)-Torino (16.)
Fiorentina (4.)-AC Milan (6.)
Mindössze két olyan mérkőzést rendeznek a spanyol Primera Divisiónban a hétvégén, amelyen két, a tabella első felében álló gárda lép pályára. A még éppen a mezőny első feléhez tartozó Getafe az Espanyolt fogadja, még a listavezető Real Madrid a remekül szereplő újonc, az Almería pályáján szerepel.

Sok a hiányzó a Real Madridnál

Az Almería 2008-ban négy bajnokijából hármat megnyert - a Real Madrid azonban még ennél is jobb mutatóval rendelkezik: legutóbbi nyolc bajnokiján 24 pontot gyűjtött. Az újonc a legutóbbi három bajnokiján nem kapott gólt, de nem lesz könnyű folytatni a sorozatot a liga leggólerősebb csapata ellen.

A Madridban Heinze, Pepe és Metzelder biztosan nem játszhat, így nem lesz nehéz összeállítani a védőnégyest. Diarra elképzelhető, hogy ismét bekerül a csapatba, miután csapata kiesett az Afrikai Nemzetek Kupáján.

A legnagyobb gondot Ruud van Nistelrooy állapota jelenti: a gólkirály gyomorrontással dőlt ágynak. A várható kezdő tizenegy: Casillas - Salgado, Sergio Ramos, Cannavaro, Marcelo - Sneijder, Baptista vagy Diarra, Guti - Raúl, Van Nistelrooy vagy Soldado, Robinho.

Ronaldinho bajnokin is visszatérhet

A csütörtök este, a Villarreal elleni - vitatható góllal elért - győzelemmel a kupaelődöntőbe került Barcelona az Osasuna együttesét fogadja. Frank Rijkaard péntek déli állás szerint Ronaldinhót is nevezi a találkozóra, de erősen kétséges, hogy a brazil a kezdő csapatban kapna helyet.

A brazil sztár csütörtökön már játszott negyedórát a Villarreal elleni kupamérkőzésen. Bojan helyére állt be, akit egyébként nagy megtiszteltetés ért: Luis Aragones meghívta a spanyol válogatott keretébe.

Ronaldinho felépülése ellenére nem lesz teljes a Barcelona csapata: Eto'ót pótolni kell, hiszen tart még az Afrikai Nemzetek Kupája, s hiányozni fog a megsérült Carles Puyol is.

Ugyancsak a Barcához kötődő hír, hogy kisorsolták a kupaelődöntők párosítását. A katalánok a Valenciával játszanak, a másik ágon pedig a Getafe a Racinggal találkozik. Az első mérkőzéseket február 17-én, a visszavágókat március 19-én rendezik.

Primera División, 22. forduló
Szombat
Almería (8.)-Real Madrid (1.)
Betis (14.)-Deportivo (19.)
Vasárnap
Villarreal (3.)-Mallorca (13.)
Atlético Madrid (4.)-Murcia (17.)
Levante (20.)-Racing (6.)
Recreativo (18.)-Sevilla (7.)
Valladolid (9.)-Valencia (11.)
Zaragoza (12.)-Athletic Bilbao (15.)
Barcelona (2.)-Osasuna (16.)
Getafe (10.)-Espanyol (5.)

4

A német bajnokságban pénteken kezdődik a tavaszi idény. A legnagyobb esélyes, a Bayern München Rostockban vendégszerepel.

A Bayernből hiányzik majd három fiatal (Janssen, Podolski, Schweinsteiger), s Ottmar Hitzfeld edző még nem akarja mély vízbe dobni a fenti triónál is fiatalabb, mindössze 18 éves új brazil szerzeményt, a Sao Paulo FC-től vett Brenót sem.

Huszti Hamburgban bizonyíthat

A szombati találkozók közül kiemelkedik Huszti Szabolcs csapatának hamburgi fellépése, míg a vasárnap mérkőzése az ősszel a BL-ben szerepelt két együttes, a Schalke és a Stuttgart összecsapása.

A második helyen álló Werder Bremen a Bochumot fogadja. A brémai együttes a hét közben kiesett a Német kupából a Dortmund ellen. A hétvégén Thomas Schaaf edző nélkülözni kénytelen a Torsten Frings, Petri Pasanen és Patrick Owomoyela alkotta triót.

Előrehozott magyar-szlovák párharc

Hajnal Tamás csapata, az ősz bravúrcsapata, a Karlsruhe a Nürnberget fogadja. Az első félév felfedezettjének választott magyar középpályás találkozhat szerdai ellenfelével, a szlovák Marek Mintállal.

Bundesliga 1, 18. forduló
Péntek
Hansa Rostock (15.)-Bayern (1.)
Szombat
Hamburg (3.)-Hannover (7.)
Cottbus (17.)-Leverkusen (4.)
Karlsruhe (6.)-Nürnberg (16.)
Hertha (12.)-Frankfurt (9.)
Duisburg (18.)-Dortmund (10.)
Bielefeld (14.)-Wolfsburg (11.)
Vasárnap
Werder Bremen (2.)-Bochum (13.)
Schalke (5.)-Stuttgart (8.)

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×