eur:
389.31
usd:
363.01
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nem a játékosok döntöttek a szövetségi kapitányról

Nem a játékosok döntöttek a női kézilabda-válogatott új szövetségi kapitányáról - hangsúlyozta a magyar szövetség elnöke az InfoRádiónak adott interjúban. Kiss István csütörtökön jelentette be, hogy Hajdu János, a szervezet szakmai igazgatója veszi át a lemondott Németh András helyét.

Miért éppen Hajdu János lett a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya?

Olyan szakembert kerestünk, aki nem klubérdekelt, ugyanis ezt kérték a vezetői női csapatok. A szövetség szakmai igazgatója, Hajdu János kiváló szakember, mesteredzői címmel rendelkezik, sikeres edzői múltja van, és emellett kitűnő pedagógus is, így az elméletet és a gyakorlatot jól ötvözheti. Egy remek személyiség, aki közel kerülhet a lányok lelkéhez is.

Az elmúlt hetekben arról lehetett hallani, hogy feszültség van a csapaton belül. Mit tettek ennek tisztázására?

Akik kint voltak a válogatottal a tavaly decemberi világbajnokságon, egyöntetűen azt mondták, hogy ez nem több, mint egy csapaton belüli átlagos súrlódás. Le szeretnék zárni ezt az időszakot. Most új edző jön, akihez a játékosok másképp viszonyulnak majd. A játékosok véleményét nem kértük ki a kapitánykérdésben, mert a kézilabdázó dolga, hogy játsszon, nem pedig az, hogy beleszóljon ebbe. Ismerve Hajdu János és a magyar kézilabdázók viszonyát, ebből nem lesz probléma.

Szabad kezet kap majd az új kapitány?

Bizonyos kérdésekben igen. Õ hirdeti ki a keretet, és nevezi meg a szakmai stábot, valamint állítja össze a felkészülési programot. Ugyanakkor az elnökségnek ellenőrző szerepe van.

Vasárnap délután egy és két óra között Hajdu János, a női válogatott új szövetségi kapitánya lesz a Gólvonal című sportmagazin vendége.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×