eur:
389.33
usd:
362.78
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hétmilliárdot ér a magyarok ellen készülő három szlovák sztár

A szlovák válogatott három hellyel a magyar mögött állva 31. az európai ranglistán, játékosai mégis erősebb klubokban játszanak, és jóval magasabban árfolyamon jegyzettek, mint a magyarok. Három kulcsjátékosuk az utóbbi nyolc hónapban összesen több mint hétmilliárd forintért cserélt klubot.

A tizennégy légiós között van Marek Hamsik, a Napoli 20 éves légiósa, aki 5,5 millió euróért szerződött a nyáron a Bresciából a Vezúv lábához. Alapembernek számít klubjában, mi több, ő játszotta eddig a szezonban a legtöbb bajnoki mérkőzést, s hat találatával középpályás létére második a házi góllövőlistán az uruguayi Zalayeta mögött.

A Liverpool idén januárban vette meg Martin Skrtelt az orosz bajnok Zenittől. A 6,5 millió font a 23 éves védőt minden idők legdrágább szlovák játékosává emelte. Skrtel játszott már bajnoki és kupamérkőzésen is a Liverpoolban.

Ugyancsak kiugróan magas összegért, ötmillió euróért cserélt klubot Filip Holosko, aki januárban a Maniasporból igazolt egy erősebb török klubba, a Besiktashoz. A keretből kiemelést érdemel még Marek Cech, az FC Porto középpályása és a csapatkapitány, a német Bundesliga 1 2004-2005-ös szezonjának gólkirálya, Marek Mintál.

A szlovák válogatott kerete

Kapusok: Ján Mucha (Legia/lengyel), Stefan Senecký (Ankaraspor/török)

Védők: Martin Skrtel (Liverpool/angol), Ján Ïurica (Szaturn Moszkva/orosz), Matej Krajcík (Slavia Praha/cseh), Tomás Hubocan (MSK Zilina), Lubomír Michalík (Bolton Wanderers/angol), Marián Cisovský (Artmedia Petrzalka).

Középpályások: Marek Sapara (Rosenborg/norvég), Marek Hamsík (SSC Napoli/olasz), Blazej Vascák (AC Cesena/olasz), Zdeno Strba (MSK Zilina), Borbély Balázs (Politehnica Timisoara/román), Marek Cech (FC Porto/portugál).

Csatárok: Filip Holosko (Besiktas/török), Stanislav Sesták (VfL Bochum/német), Marek Mintál (1. FC Nürnberg/német), Juraj Halenár (Artmedia Petrzalka).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×