eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A Fradi megmentése határozatlan ideig elmarad

Érvényes, de eredménytelen volt az FTC Üllői úti ingatlanára kiírt újabb pályázat - közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. A beadványt a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács bírálta el.

A Neuchatel Financial Ltd. a pályázati dokumentációt ebben az eljárásban nem vásárolta meg, a szükséges formanyomtatványokat nem nyújtotta be és az ajánlati biztosítékot nem fizette be.

A másik jelentkező, "az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. által benyújtott pályázati anyagban szereplő, az ingatlanokra vonatkozó vételárajánlat a pályázati kiírásban meghatározott limitárnál mintegy 1 milliárd forinttal alacsonyabb. A pályázó mindemellett nem vállalta, hogy megfizeti az FTC részvényeinek 800 millió forintos vételárát: olyan feltételeket támasztott, melyeket a pályázati kiírás nem tett lehetővé" - olvasható a hivatalos közleményben.

Ez volt az ötödik eredménytelen pályázat az Üllői úti hat plusz két hektáros ingatlanokra.

Az ingatlanokra először 2005 novemberben írtak ki nyílt pályázatot, ez azonban eredménytelennek bizonyult, mert a jelentkező TDZ Kft. nem tudta teljesíteni a kiírásban szereplő feltételeket.

Az angol Esplanade korábban kétszer is pályázott az Üllői úti ingatlanegyüttes értékesítésére, ám minden alkalommal eredménytelenül próbálkozott.

Az ingatlanforgalmazó céget birtokló Kevin McCabe, az angol Sheffield United labdarúgócsapatának tulajdonosa korábban úgy nyilatkozott, hogy sikeres pályázat esetén akár 30 millió eurót is hajlandó lenne befektetni a ferencvárosi futballklubba.

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács közölte: következő ülésén foglalkozni kíván egy újabb értékesítési eljárás mielőbbi megindításának lehetőségével.

"Érthetetlen, hogy elutasították egy olyan befektető már érvényesnek nyilvánított pályázatát, aki évente több száz millió eurót költ labdarúgásra, aki egy mai kornak megfelelő új stadiont építene a magyar sportnak, aki hozzájárult volna ténykedésével, beruházásaival a magyar labdarúgás felemelkedéséhez" - áll az FTC közleményében.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:28
×
×
×
×