eur:
389.47
usd:
361.7
bux:
68491.95
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Erdei: Lórúgással értek fel Mendoza ütései!

Erdei Zsolt szerint többet tud annál, mint amennyit a drezdai profi bokszgálán nyújtott a panamai Tito Mendoza ellen. A magyar ökölvívó erről az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában beszélt azután, hogy megosztott pontozással legyőzte ellenfelét, és ezzel kilencedik alkalommal is megvédte a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoki címét. Az alábbiakban az interjú szerkesztett változatát olvashatják el.

Hogy érzi magát alig egy nappal a meccs után?

Remekül vagyok, főleg, hogy sikeresen túl vagyok a Menndoza elleni meccsen. Tény, hogy a riválisom kellemetlen ellenfél volt, akadtak krtikus pillanat a mérkőzésen, de szerencsére tudtam győzni, és nem is fáradtam el túlzottan.

A negyedik menetben bizonytalanul mozgott, miután Mendoza alaposan eltalálta.

Éreztem az ütés után, hogy nem tudom úgy mozgatni a lábam, ahogy szerettem volna. Tudtam, hogy észreveszi a toporgásomat, és jön előre, így is történt. Védekeznem kellett, próbáltam lefogni, átvészelni a kritikus pillanatokat, szerencsére sikerült rutinból megoldanom a feladatot.

Emlékszik arra, hogy mikor kapott ekkora erejű ütést?


Ilyen előfordul a bokszban, edzésen is. Az utolsó eset, amikor padlón voltam, az ukrán Gerasenko elleni budapesti meccsen történt, szerencsére most nem volt ennyire súlyos a helyzet.

A meccs után közvetlenül kritikusan nyilatkozott a saját teljesítményéről.

Ezt most is fenntartom. Valóban lehetett volna jobban bokszolni, de ez most így jött ki. A lényeg, hogy amikor kellett, össze tudtam szedni magam, és meg tudtam nyerni a menetek többségét, így pedig a mérkőzést is. Kétségtelen, hogy ennél többet is tudok, legközelebb másként készülnék Mendoza ellen. Szerencsémre nem becsültem le a panamait, pedig sokan azt írták, hogy elég gyenge ellenfél. Aki ezt állította, nyugodtan menjen be a ringbe, és próbáljon ellene helytállni! Mendoza szinte minden ütése egy lórúgással ért fel, ráadásul ravaszul megpróbálta kivárni, hogy elég közel kerüljek hozzá, ekkor pedig azonnal ütött, tehát nagyon elővigyázatosan kellett bokszolnom.

A magasságbeli különbség mennyire zavarta?


Annyiban, hogy nem találtam a megfelelő ütőtávolságot. A balegyenesemnél bakkecskeként nagyokat kellett ugranom, hogy eltaláljam.

Hogyan értékelték az Universum vezetők és az edzője, Fritz Sdunek a teljesítményét?


Mondták, hogy lehettem volna jobb is, de nincs semmi probléma. Nyertem, úgyhogy nem érheti szó a ház elejét.

Ki lesz a következő ellenfele? Van-e reális esély egy tengerentúli meccsre?

Õszintén nem tudom. Az Universum vezetői azt mondták, hogy megnőtt irántam az érdeklődés az Egyesült Államokban, de ezt már korábban is hallottam. Ha majd ott állok a szorítóban, akkor talán már merem azt mondani, hogy lehetséges.

Mennyit pihenhet ezután?


Ez a következő mérkőzésemtől függ. Az biztos, hogy az év hátralévő részét már Magyarországon töltöm.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×