eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Megvan a 2014-es foci-vb rendezője!

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) végrehajtó bizottsága zürichi ülésén úgy döntött, hogy Brazília rendezheti a 2014-es labdarúgó-világbajnokságot.

A sportág legeredményesebb országa egyedüli pályázóként nyerte el a házigazda szerepét.

A FIFA - hétfőn megszüntetett - rotációs rendszere révén az eseményre csak dél-amerikai állam jelentkezhetett, majd kizárólag Brazília kandidált.

Brazília 1950 után másodszor ad otthont futball-vb-nek, ezt korábban csak Németország (1974, 2006), Franciaország (1938, 1998), Olaszország (1934, 1990) és Mexikó (1970, 1986) mondhatta el magáról.

A végrehajtó bizottság döntött a 2011-es női világbajnokság rendezéséről is: a jogot Németország nyerte el Kanadával szemben.

"Lenyűgözött a brazilok záróprezentációja. Biztos vagyok benne, hogy tökéletes házigazdák lesznek" - mondta Joseph Blatter, a FIFA elnöke.

Ricardo Teixeira, a brazil szövetség elnöke kiemelte, hogy a szükséges fejlesztések már most megkezdődtek.

Mint mondta: azt szeretnék, ha minden idők legnézettebb világbajnoksága lenne az övék, mind a helyszínen, mind a képernyők előtt.

Szavainak nyomatékot ad, hogy Brazília rendelkezik a világ tíz legnagyobb futballstadionjával, igaz, jelenleg egyik sem felel meg a FIFA biztonsági előírásainak.

A helyi szövetség számításai szerint az átalakítási munkálatok 1,1 milliárd dollárt emésztenek majd fel. A világbajnokság mérkőzéseit a tervek szerint nyolc vagy tíz városban rendezik meg.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×