eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Megdöbbent a futballsztár: a londoniak beszélnek angolul?

Nagy sikert hozott az Amerikai Labdarúgó Liga (NFL) Londonba kihelyezett mérkőzése, akadt azonban olyan játékos, akinek a meccs előtt gondot okozott kideríteni, hol rendezik a találkozót.

A mérkőzés előtt a Miami Dolphins játékosa, Channing Crowder elismerte: korábban fogalma sem volt arról, hol van London, és hogy ott is angolul beszélnek.

Az NFL-sztár hozzátette: eddig Londonról csak játékostársa, a Washington Redskins-ben szereplő London Fletcher kapcsán hallott, de mivel ő fekete bőrű, biztos benne, hogy csak véletlen egybeesésről van szó.

Egy problémával most már kevesebb, a játékos legfeljebb azt sajnálhatja, hogy csapata 13-10-re kikapott a New York Giants ellen.

Népszerűsítő túra

Az NFL vezetői mindent megtettek a siker érdekében, még a pomponlányokat is magukkal hozták a Wembley-be a tengerentúlról. Az újdonság varázsa hatott, a helyszínen 81 ezren nézték meg a meccset, több ezren pedig a stadion közelében felállított kivetítőn.

Megfigyelők szerint egyébként a bajnoki mérkőzés londoni kihelyezésének egyik oka, hogy az NFL irányítói megirigyelték az angol labdarúgás, a Premier League hatalmas külföldi népszerűségét, ázsiai térhódítását, és szintén a terjeszkedésben látják a további üzleti sikerek zálogát.

Ugyan az amerikai futball egyáltalán nem panaszkodhat a bevételekre - évi mintegy 2 milliárd dollárt osztanak szét a 32 klub között -, ám annak legnagyobb része az Egyesült Államokból származik.

Bár a kezdet kifejezetten biztatóan alakult, még rengeteg touch down-t kell elérni brit földön, míg az amerikai futball meghonosodhat a szigetországban.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×