eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

"Ha fókázol, agyonrúglak"

Újabb vita osztja meg a brazil futballt. A szövetség 120 napra eltiltotta Coelhót, az Atlético Mineiro védőjét, aki brutálisan felrúgta a mindössze 19 éves Kerlont. Kerlon ugyanis bedobta a fókatrükköt: a fején táncoltatta a labdát. Nézze meg Ön is, hogyan csinálja!

Kerlon Moura Souza januárban lesz 20 éves, két évvel ezelőtt ő volt az U17-es dél-amerikai bajnokság legjobb játékosa és egyben gólkirálya. Fantasztikus jövőt jósoltak neki, le akarta szerződtetni az Arsenal, a Manchester United, a Real Madrid és a Fenerbahce is. Ám balszerencsés fickó: előbb autóbalesetben megsérült a térde, majd a futballpályán is harcképtelenné vált.

Sokak szerint kihívja önmaga ellen a sorsot. Hiába sziszegték már többen is oda neki a meccsek alatt, hogy "Ha fókázol, agyonrúglak", nem lehet eltántorítani a trükközéstől. Kerlon kedvenc mozdulatsora ugyanis a fejjel való labdavezetés - akár a fóka, úgy egyensúlyozik a labdával.

Tudja ezt minden védő Brazíliában - s közülük néhányan nem is viccelnek: szinte legázolják a pályán az ifjú csatárt. Így tett Coelho is, de tegyük hozzá, van, aki neki ad igazat. Kerlon felvette a fejére a labdát, a Cruzeiro szurkolói már majdnem megőrültek a gyönyörűségtől.

A tizenhatosnál Coelho elkapta, s felrúgta. Öt percig állt a játék, az Atlético játékosai a sértettre rontottak, mondván, megérdemelte, amit kapott, mert meg akarja alázni az ellenfeleit. Fura reakció, de Brazíliában táptalajra lelt.


Az Atlético Mineiro edzője, az egykori híres kapus, Émerson Leao szerint Kerlon csele önveszélyes, mert szinte minden egyes alkalommal ezt a reakciót fogja kiváltani a védőkből. Ráadásul sérti a játék íratlan etikai szabályait, mert meg akarja alázni az ellenfelet.

A brazil szövetségi kapitány, Dunga is bekapcsolódott a vitába, ő azt mondta, Coleho szerelése nem volt kirívóan durva - s egyébként is, szeretné látni, hogy Kerlon akkor is "fókázik-e", ha vesztésre áll a csapata.

A Cruzeiro, az ifjú játékos klubja, amely az Atlético Mineiro elleni mérkőzést is megnyerte 4-3-ra, természetesen Kerlon pártján van. Az egyesület közleményében azt tudatta, hogy semmiféle szabálytalanságot nem követett el az ifjú csatár, egyszerűen művésze a futballnak, olyan képességek birtokában van, amelyek valóban híressé tették világszerte a brazil labdarúgást.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×