eur:
394.95
usd:
356.57
bux:
73003.59
2024. szeptember 16. hétfő Edit

Bűnösnek találták a McLarent, de egyelőre nem kap büntetést

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa bűnösnek találta a Forma-1-es McLaren istállót a Ferrari dokumentumainak illegális birtoklásában, de nem büntették meg a wokingi csapatot, mert nincs bizonyíték arra, hogy az információkat felhasználták.

Bűnösnek találta a McLaren istállót a Ferrari dokumentumainak illegális birtoklása kapcsán a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa, de nem büntették meg a wokingi csapatot, mert nincs bizonyíték arra, hogy az információkat felhasználták.

Ha később bebizonyosodik, hogy a McLaren felhasználta a rivális adatait, akár az idei és a következő évi Forma-1-es világbajnokságról is kizárhatják a csapatot - áll a FIA közleményében.

A Ferrari korábban eljuttatott egy állásfoglalást a Londoni Legfelsőbb Bírósághoz, amelyben az áll, hogy a csapat szerint a McLaren felhasználta az adataikat, ezért tudott egy lépéssel előttük járni és sorozatban három futamot megnyerni (Monaco, Kanada, Egyesült Államok).

A beadványban az is szerepel, hogy a Mike Coughlan felfüggesztett McLaren-főtervező birtokában lévő dokumentumokról tudott Martin Whitmarsh, a McLaren második embere, valamint Paddy Lowe, az istálló műszaki igazgatója.

A Ferrari szerint a két csapat közötti 27 pontos különbség valószínűleg ennek az ügynek köszönhető, hiszen a két autó teljesítményében igen közel van egymáshoz. A maranellóiak a McLaren igazságtalan előnyét hangoztatják, amely akár 5,5 millió eurójukba is kerülhet, ha elbukják a világbajnokságot a wokingiakkal szemben.

A kémügyként elhíresült eset előzménye, hogy Nigel Stepney, a Ferrari volt technikai igazgatója fontos dokumentumokat adott át az azóta menesztett Mike Coughlannek, a wokingi istálló vezető mérnökének. Az olasz istálló úgy véli, hogy ezzel az akcióval a rivális előnyhöz jutott.

A McLaren közölte, hogy egyetlen alkalmazottján kívül más nem tudott a dokumentumokról és kész az összes ezzel kapcsolatos anyagát a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), valamint a Ferrari rendelkezésére bocsátani, sőt a FIA a versenyautókat is részletesen átvizsgálhatja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×