eur:
395.98
usd:
359.46
bux:
0
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Hatalmas csata után előnyben a Szolnok

A Szolnok 62-59-re győzött a Körmend ellen a férfi kosárlabda-bajnokság döntőjének első mérkőzésén.

Noha a Körmendből a találkozó előtt sérülés miatt kidőlt két amerikai légiós, Chauncey Leslie és Marqus Ledoux, a vasiak remekül kezdték a találkozót, és állva hagyták a hazai pályán játszó Szolnokot.

A tomboló csarnok által űzött Szolnok csak 18-18-nál érte utol riválisát, majd öt ponttal elhúzott. A félidőben 28-27 volt az állás a hazaiak javára.

A fordulást követően ismét a körmendiek jeleskedtek, és átvették a vezetést. A Szolnok rákapcsolt, ám rengeteg büntetőt kihagyott, így a harmadik negyed végén 41-44-et mutatott az eredményjelző.

Az utolsó játékrészre is maradt az óriási küzdelem, ám mindkét gárda sokat hibázott. Kelley játéka jelentősen feljavult, és a sorozatban 15 pontot szerző légiós vezérletével a 38. percben újra vezettek a hazaiak. Az amerikai játékos a hátralévő időben sem hibázott, nyolc 8-ból 8 büntetőt értékesített, míg a Körmend nem tudott hárompontost dobni utolsó támadásából, így az alapszakaszt megnyerő Szolnok 62-59-re diadalmaskodott.

A Tisza-parti együttes 1-0-ás előnyhöz jutott az egyik fél harmadik győzelméig tartó fináléban. A második összecsapást kedden rendezik Körmenden.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
Fontos emberek jártak Kijevben, meghallgatásra találhat Ukrajna legfőbb kérése – Háborús híreink csütörtökön

Fontos emberek jártak Kijevben, meghallgatásra találhat Ukrajna legfőbb kérése – Háborús híreink csütörtökön

Antony Blinken amerikai és David Lammy brit külügyminiszter Kijevben tett látogatást szerdán, ahol találkoztak Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. A találkozó egyik legfőbb kérdése az volt, lehetővé teszi-e a két ország Ukrajnának, hogy az általuk átadott rakétákkal csapást mérjenek mélyen orosz területekre. Bár a jóváhagyást hivatalosan egyelőre nem kapta meg Kijev, brit kormányzati források szerint Londonban erről már megszületett a döntés, és Joe Biden amerikai elnökön is egyre nagyobb a nyomás, hogy megadja az engedélyt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×