eur:
387.79
usd:
357.61
bux:
68144.08
2024. május 17. péntek Paszkál

Az Espanyol jobban megverte a Werdert, mint a Barcelona

Mindkét, előzetesen esélytelenebbnek vélt spanyol csapat győzött az UEFA-kupa elődöntőjének első mérkőzésein. Az Espanyol háromgólos előnyt szerzett a német Werder Bremen, míg az Osasuna 1-0 nyert a Sevilla ellen. A visszavágókat jövő csütörtökön játsszák.

A Werder ebben az idényben másodszor játszott európai kupamérkőzést Barcelonában. Az elsőt, még decemberben, a BL címvédője ellen 2-0-ra elveszítette. Aligha hitte bárki is, hogy április végén még rosszabbul járhat. Pedig a "kisebbik" barcelonai csapat nagyszerű játékkal szinte kiütötte a Werdert.

Moisés szerezte meg a találkozó első gólját, majd a sorozat góllövőlistájának vezetője, Pandiani az 50. percben kétgólosra növelte az előnyt. Néhány perccel később Weise, a németek kapusa piros lapot kapott, s a folytatásban az Espanyol kihasználta az emberelőnyt is. A 88. percben Coro állította be a 3-0-s végeredményt - ez volt az a katalánok 30. találata a sorozatban!

A Werder nagyon nehéz helyzetbe került a visszavágóra - de ne feledjük, az egyenes kieséses szakaszban az Ajaxot 3-0-ra, a Celta Vigót 2-0-ra, az AZ-t 4-1-re győzte le a Weserstadionban.

Ráadásul 19 évvel ezelőtt az Espanyol, az UEFA-kupa döntőjének első mérkőzésén - a mostani edzővel, Valverdével játékosként a soraiban - 3-0-ra nyert egy német gárda, a Bayer Leverkusen ellen. S elveszítette a kupát...

A másik találkozón az Osasuna Soldado góljával 1-0-ra nyert a címvédő Sevilla ellen. A pamplonai gárda az egyenes kieséses szakaszban sorozatban negyedszer nyerte meg a hazai mérkőzését 1-0-ra.

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×