eur:
389.26
usd:
361.43
bux:
68381.43
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

"A magyar futballban kevés a pénz"

Hosszú távon lett volna előnyös Magyarország számára, ha Horvátországgal együtt elnyeri a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogát - mondta Dénes Ferenc sportközgazdász az InfoRádió Aréna című műsorában. A pályázati bizottság tagja kiemelte: a magyar futball alulfinanszírozott, és az a pénz sem hasznosul jól, ami benne van.

Ha Magyarország Horvátországgal együtt megkapja a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogát, a problémát az okozhatta volna, hogy előre kellett volna finanszírozni a fejlesztéseket, ám a bevételek és az előnyök csak hosszú távon érződtek volna - mondta Dénes Ferenc sportközgazdász az InfoRádió Aréna című műsorában.

A pályázati bizottság tagja kiemelte: az alapvető feladat négy stadion felépítése és a rendvédelmi erők megfelelő felszerelése lenne.

A 61 milliárd forintos állami támogatás kevésnek bizonyult volna - emelte ki Dénes Ferenc. A sportközgazdász hozzátette: ha az ország elnyeri a kontinensviadal rendezési jogát, a kormány több pénzt is biztosított volna.

A Puskás Ferenc stadion úgy kellene az országnak, mint a Nemzeti Színház - hangsúlyozta. A pályázati bizottság tagja kiemelte: a másik három stadion esetében úgy számoltak, hogy a 35-40 ezer férőhelyes létesítményeket az Eb után vissza lehetett volna bontani.

Alulfinanszírozott a magyar labdarúgás, mind az állam, mind a magánszféra részéről - emelte ki a sportközgazdász. Hozzátette: a magyar futballban kevés a pénz, és ami benne van, az sem hasznosul jól.

Dénes Ferenc szerint a sportba fektetett pénz arányban van az eredményekkel, vagyis aki a legnagyobb összeget szánja rá, az lesz a legjobb.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×