eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Szétlövéssel nyert a magyar csapat

A második helyen záró magyar jégkorong-válogatott 3-3 után büntetőkkel nyert a japán csapat ellen a ljubljanai divízió I-es világbajnokság zárónapján.

Az már korábban eldőlt, hogy a magyarok - beállítva 2002-es helyezési csúcsukat - a második helyen zárnak, de a játékosok ezzel együtt győzelemmel akartak búcsúzni a tornától.

Nem hozott nagy iramot az első harmad, a magyarok csak a 8. percben lőttek először kapura, igaz, emberelőnyben kis híján összejött a vezetést. A 13. percben Sille adta el a korongot, és Jule majdnem betalált, Budai azonban szépen mentett a szólónál.

A második harmad elején gyorsan kihasználta létszámfölényes ziccerét Pat Cortina együttese, Horváth távoli lövése nyomán talált a korong utat a ketrecbe. A japánok nem hagyták annyiban, két emberelőnyt ők is gólra váltottak, előbb Ucsijama, majd Iimura elé pattant szerencsésen a pakk.

A folytatásban komoly támadásokat vezetett a magyar gárda, így hamar egyenlített: Tokaji kísérleténél két japán játékoson irányt váltva ment be a korong. Egy perc múlva rosszul cserélt a Cortina-alakulat, ezt Nisivaki használta ki könyörtelenül. Gyorsan jött azonban a válasz: Ladányi bődületes nagy gólt ragasztott a jobb felső sarokba.

A rendes játékidőben már nem esett újabb találat, következett a hirtelen halál, amelyben emberhátrányban Budai háromszor is bravúrral hárított.

A büntetőpárharcban a magyar csapat volt a jobb 2-1-re.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Lemaradtál az Nvidiáról? Sokan erre a lehetőségre vártak az elmúlt hónapokban!

Lemaradtál az Nvidiáról? Sokan erre a lehetőségre vártak az elmúlt hónapokban!

Az elmúlt időszakban a nemzetközi hangulat romlása mellett különösen szembetűnő volt az Ai-papírok esése, amit az AMD és a Supermicro gyorsjelentése csak tovább súlyosbított. A grafikonokat megnézve azonban megfigyelhetőek már fordulós jelek a szektor nagyágyúinál, éppen ezért megnéztük, hogy érdemes lehet-e a mostani szinteken már beszállni az elmúlt egy év nagy nyerteseibe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×