eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Beckham: jött, beadott és győzött

A Real Madrid 2-1-re megnyerte a Valencia elleni rangadót, s továbbra is versenyben van a bajnoki címért. A "királyi klub" kétpontnyira csökkentette a hátrányát a Barcelonával szemben, s megelőzte a Sevillát - igaz, vasárnap mindkét vetélytárs pályára lép.

A meglehetősen eseményszegény első félidőben egyetlen lövés ment mindössze kapura: igaz, az rendkívüli volt. Ruud van Nistelrooy a tizenhatos jobb sarkából óriási gólt ágyúzott Canizares kapujának jobb alsó sarkába.

A második játékrészt a Valencia kezdte jobban, sőt Joaquín beadása után az egykori Madrid-játékos, Fernando Morientes - Raúl, az ellenfél csapatkapitányának, Raúlnak közismerten legjobb barátja - kiegyenlített.

Úgy tűnt, döntetlenre végződik a rangadó, ám a cserék nagyot lendítettek a hazaiak játékán. Különösen David Beckham beadásai, pontrúgásai keltettek veszélyt. Az egyik után a berobbanó Sergio Ramos megszerezte a győzelmet jelentő gólt.

A nap másik mérkőzésén a Real Sociedad, Kovacsevics és Sávio góljával, 2-0-ra nyert a meccs végére kilenc fősre olvadó Atlético Madrid ellen.

Győzelmével a Madrid 57-re növelte pontjai számát, a Barcelonának 59, a Sevillának 55 van. A Valencia 53 pontttal egyelőre negyedik, de vasárnap a Zaragoza megelőzheti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×