eur:
389.63
usd:
361.82
bux:
68511.54
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

"Igazi szégyen, hogy belekeverték ebbe"

Védelmébe vette a doppingvádakkal illetett ausztrál úszót, Ian Thorpe-ot a kilencszeres olimpiai bajnok legenda Mark Spitz.

"Igazi szégyen, hogy belekeverték ebbe, ez tiszteletlenség vele szemben" - mondta az amerikai Mark Spitz, aki az 1972-es olimpián hét aranyérmet nyert.

"Mit gondoltak, amikor visszavonult, hogy el lehet venni az aranyérmeit és a világcsúcsait?" - tette hozzá. Az amerikai úszólegenda elmondta, hogy kedves és becsületes embernek ismerte meg Thorpe-ot, akit szerinte nem lehet vádolni semmivel.

Thorpe-ot sokkolták a vádak

"Sohasem csaltam, és büszke vagyok az eredményeimre. Sokkolt, amikor hallottam a vádakat. Az egyik legszomorúbb dolog az életemben, hogy megkérdőjelezik a teljesítményemet" - mondta tájékoztatóján az ötszörös olimpiai bajnok, a versenyzéstől tavaly novemberben visszavonuló Thorpe.

A francia L'Equipe pénteken azt írta, hogy Thorpe egy tavaly májusi mintájában túl magas tesztoszteronszintet mutattak ki. A lap szerint az ügyet azért nem hozták nyilvánosságra, mert az ismert eljárásokkal nem lehetett a vétkességét bizonyítani.

Tudományos kétségek?

Az Ausztrál Doppingellenes Ügynökség (ASADA) nem értékelte pozitív A-próbaként az eredményt, hanem "tudományos kétségek" miatt eltekintett a további elemzéstől.

A Nemzetközi Úszó-szövetség (FINA) a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) bevonásával vizsgálatot kezdeményezett az ügyben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Az év eddigi legdrágább irodaháza cserélt gazdát Bécsben

Az év eddigi legdrágább irodaháza cserélt gazdát Bécsben

Megvásárolta a Wilhelm von Finck csoport tagvállalataként működő Euro Real Estate az IMMOFINANZ-tól a City Tower Vienna-t - számolt be róla az eladó. A 87 méter magas irodaépület több mint 150 millió eurós (kb. 58 milliárd forint) vételára az idei év eddigi legmagasabb összegű tranzakciója az osztrák ingatlanpiac irodaszegmensében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×