eur:
389.75
usd:
361.92
bux:
68484.97
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A PSV újabb angolleckét vesz

A labdarúgó Bajnokok Ligája keddi játéknapján a holland PSV a Liverpoolt fogadja. A házigazdáknál Fehér Csaba várhatóan a cserepadon kap helyet, az angol csapatban a hétvégén mesterhármast szerzett Peter Crouch játszani fog.

A hollandok játékosként Európa-bajnok, BL-győztes edzője, Ronald Koeman korábban nagyszerűen szerepelt az angol klubok ellen.

A 2005-2006-os sorozatban akkori csapatával, a Benficával a Manchester Unitedet, majd éppen a Liverpoolt búcsúztatta, 2007 első fordulójában pedig az Arsenalt ejtette ki.

Ugyanakkor a PSV és a Liverpool már találkozott egymással a mostani kiírásban, az eindhoveni 0-0 után a Vörösök 2-0-ra nyertek az Anfield Roadon. Más kérdés: ennek végül semmi jelentősége sem volt, a csoportból mindkét gárda továbbmasírozott.

Ám Koeman a Liverpool elleni csata előtt nincs könnyű helyzetben: három kulcsjátékosa is sérült. Az Arsenal ellen remeklő, brazil Alex, a szélvészgyors, elefántcsontparti Aruna Koné, s nem utolsósorban a múlt szerdán a holland válogatottban debütált Ibrahim Afellay nem játszhat.

A két csatárt megpróbálja pótolni a Farfán mellé állított Patrick Kluivert, a hajdani világklasszis, aki az utóbbi időben kevesebbet játszott a Bajnokok Ligájában.

A vendégcsapatban Momo Sissoko eltiltott - egyedül csak a mali középpályást kell Rafa Beníteznek pótolnia sérülés miatt.

A PSV 99 nemzetközi kupamérkőzést nyert eddig, ünnepi győzelemre készülnek a hollandok. A Liverpool számára is ünnepi lesz a mérkőzés: a kedd esti a csapat ötvenedik BL-találkozója.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×