eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Motorcsere vár Raikkönenre?

A Ferrari vezetőinek nehéz döntést kell meghozniuk a Forma-1-es Malajziai Nagydíj előtt, miután a szezonnyitó melbourne-i futamon a győztes Kimi Raikkönen autójában túlmelegedett a motor.

A maranellóiak fő motorfelelőse, Gilles Simon elismerte, hogy az Ausztrál Nagydíj hajrájában elfolyt a hűtővíz a finn pilóta Ferrarijában, ezért a motor is alaposan felforrósodott. Simon azt mondta, hogy - eddigi információik alapján - az erőforrás nem rongálódott.

Ettől függetlenül a sepangi hőségben kockázatos lenne nekivágni a versenyhétvégének egy bizonytalan állapotú motorral, így a csapat elővigyázatosságból dönthet a csere mellett is. Ez azonban maga után vonja az ilyenkor szokásos tízrajhelyes büntetést.

A brazil Felipe Massa autójában a melbourne-i időmérő edzés után cserélték ki a motort, de akkor annak kisebb volt a kockázata, hiszen a Ferrari váltóhibája miatt a versenyző amúgy is csak a 16. helyről indulhatott volna. Massa végül a mezőny végéről rajtolva a hatodik helyen ért célba.

Raikkönen vitte magával a balszerencséjét?


A szakértők már korábban jelezték, hogy idén a 2006-osnál is súlyosabb problémák lehetnek a Ferrari megbízhatóságával. Az előidényben az elfogadhatónál több meghibásodás nehezítette Raikkönenék munkáját, ráadásul a motort az idény közben nem is fejleszthetik.

A finn versenyző 2005-ben a McLaren színeiben elsősorban a Mercedes-motorok rendszeres meghibásodása miatt veszítette el a világbajnoki címért folytatott küzdelmet a spanyol Fernando Alonsóval szemben.

Ehhez képest most is Alonso aktuális csapata - éppen a McLaren-Mercedes - tűnik stabilabbnak a mezőnyt versenykörülmények között egyelőre simán lepipáló Ferrarihoz képest.

A világbajnoki címek sorsát eldöntő kérdés lehet, hogy az idény során a két élcsapat közül mennyit tud előrelépni a Ferrari megbízhatóságban, illetve a McLaren gyorsaságban.

Amíg a pilóták pontversenyét természetesen Raikkönen vezeti, a konstruktőröknél - alapvetően éppen Massa autójának hibái miatt - a McLaren áll az élen az Ausztrál Nagydíj után.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 19:40
×
×
×
×