eur:
391.07
usd:
366.99
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Bravúrosan játszott a Fradi Dániában

A Ferencváros 29-29-es döntetlent játszott a dán Gudme otthonában a női kézilabda KEK negyeddöntőjének első mérkőzésén. A magyar bajnoki listavezető a szünetben még egygólos vesztésre állt, de a meccs végén a házigazda csak időntúli hetesből tudott egyenlíteni.

A két csapat az előző két idényben egyaránt az EHF Kupa negyeddöntőjében találkozott egymással, és mindkétszer a magyarok jutottak tovább. Az FTC ebben a szezonban a BL-ben kezdett, ahol harmadik lett a csoportjában és így a kiírás értelmében átkerült a KEK-be.

Az első három gólt a vendégek, a második hármat a hazaiak szerezték. Később a Gudme fordított is, de elhúzni nem tudott, és váltott vezetéssel együtt haladtak a nem éppen jól védekező csapatok. Főleg Tóth Tímea és Lucia Uhrakova volt jó támadásban, előbbi hat, utóbbi öt gólt dobott a szünetig.

A második félidőre alaposan feljavult a magyar együttes védekezése, és Pastrovics Melinda egyre jobban védett. Ennek köszönhetően az FTC átvette az irányítást, majd biztosan őrizte 2-3 gólos előnyét. A dán együttes keményen küzdött, de a lelkes magyarok minden próbálkozást sikerrel vertek vissza.

A hajrában a Gudme mindent egy lapra feltéve, agresszíven támadott és védekezett, és ennek meg is lett az eredménye, felzárkózott 28-27-re, majd időntúli hétméteresből kiegyenlített.

A visszavágó jövő szombaton lesz a Népligetben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×