eur:
389.3
usd:
362.7
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A mesterhármast szerző Messi a 91. percben mentette döntetlenre a szuperrangadót

Remek játékot, hat gólt, valamint egy kiállítást hozott az El Clásico, a Barcelona és a Real Madrid rangadója (3-3) a spanyol labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában. A Madridot mintha kicserélték volna az elmúlt hónapokban látottakhoz képest! Fabio Capello együttese nyerési esélyt szalasztott el, nem bírt Messivel. Kérdés, hogy a jó játék elég lesz a vezérkarnak, vagy már hétfőn meneszti az elnökség Capellót? Valószínűbbnek tűnik: kap az olasz edző még egy esélyt.

A két gárda a Nou Campban játszott 77. rangadóján szenzációs játékot hozott az első félidő. A két gárda szinte játékosról játékosra tartotta magát az előzetesen megadott összeállításhoz.

Frank Rijkaard, például, ugyanannak a tizenegynek szavazott bizalmat, amelyik kedden Liverpoolban kezdett: Valdés - Oleguer, Puyol, Thuram - Márquez - Xavi, Iniesta, Deco - Messi, Ronaldinho, Eto'o A Madridból kimaradt a sérült Roberto Carlos, s nem kezdett Émerson sem: Casillas - M. Salgado, Helguera, Sergio Ramos, M. Torres - Diarra, Gago - Raúl, Higuaín, Guti - Van Nistelrooy.

A Madrid titulusához - az idény legjobb vendégcsapata - méltón kezdett, mintha nem csak 17-szer tudott volna eddigi bajnoki története során nyerni a katalánok otthonában.
Már az 5. percben vezetett a "királyi klub": Higuaín balról küldött beadása, illetve Thuram hibája után Ruud van Nistelrooy, a tizenhatoson kívülről, Victor Valdés kapujába küldte a labdát. Ez volt a holland csatár 13. bajnoki gólja az idény során.

Hat perccel később Lionel Messi a leshatárról kiugrott és kiegyenlített - az argentin csatárnak október 15. óta ez volt az első, egyébként meg a szezonban a negyedik bajnoki gólja.
Nem sokáig elmélkedhetett ezen a 95 ezer (!) néző, mert három perccel később Guti tizenegyest harcolt ki, amelyet Van Nistelrooy értékesített. A holland az előző fordulóban, a Getafe ellen lőtte be első tizenegyes-gólját a Primera Divisiónban, most pedig a másodikat.

A Barcelona sem hagyta magát: a 28. percben Eto'o és Ronaldinho kényszerítőzése után a brazil csillag lövéést ugyan Casillas kiütötte, de a labda Messi elé pattant. Máris 2-2-re állt a meccs, és a Messi-Van Nistelrooy gólpárbaj.

Az argentinnak volt előbb esélye arra, hogy mesterhármasig jusson, ám az oldalhálóba lőtt. A 39. percben Messi és Ronaldinho akciója után a brazil ezúttal Eto'ót hozta helyzetbe, a kameruni azonban közvetlen közelről hibázott.

A félidő utolsó percében a hetek óta bizonytalanul futballozó Oleguer - aki szabálytalankodott a Madrid tizenegyese előtt is - Gago elleni durvasága ismét sárgát ért. Mehetett zuhanyozni.

A második félidőre Rijkaard változtatott - nyilvánvalóan a kiállításra tekintettel. Eto'o helyére az utóbbi időben kevés szerephez jutott brazil védő, Sylvinho állt.

A második játékrész első negyedórájának végén Capello is váltott: Raúl helyére beküldte Robinhót. Alkalmasint érezte: érdemes erőltetni a támadójátékot, van keresnivalója a csapatának.

Van Nistelrooy, némi túlzással, többször került helyzetbe, mint az utóbbi két hónapban összesen. Az első játékrészben, igaz, egyszer büntetőből, kétszer is legyőzte Victor Valdést - a második játékrészben azonban külön csatájukat kétszer is a kapus nyerte.

A Barça támadóinak nem volt sok esélye a találkozó ezen szakaszában. Rijkaard sem látott sok esélyt, sőt inkább a védelmet akarta megerősíteni, Deco helyére beküldte a hátvéd Bellettit.

A 78. percben mégis újabb gólt szerzett a Real Madrid: Guti jobbról beívelt szabadrúgása után Sergio Ramos a hálóba fejelte a labdát. A védőnek ez volt az idény során a második bajnoki találata, az elsőt még a 11. fordulóban, a Racing Santander ellen szerezte.

A gól után sem tudott a Barcelona lábra kapni, noha Rijkaard feladta a második félidőre jellemző védekező taktikát: a 100. spanyol bajnoki mérkőzését játszó Márquez helyére Gudjohnsent küldte pályára. Váltott Capello is: a másik ünnepelt, a 300. élvonalbeli mérkőzésén remek játékkal kirukkoló Guti lement a pályára, De la Red állt a helyére.

A Barcelona megpróbált kiegyenlíteni, de a Madrid védelme - kihasználva a létszámfölényt is - egy ideig minden kísérletet hatástalanított. Még talán Gudjohnsen próbálkozása volt a katalánok szempontjából a legbiztatóbb, ám Casillas védett.

A 91. percben aztán jött a csattanó - s újabb példa arra, "elátkozott" a Madrid ebben a szezonban. Ronaldinho előkészítése után Lionel Messi kicselezte Helguerát és Sergio Ramost, a Real két középső védőjét, majd a hosszú sarokba lőve megszerezte a harmadik gólját!

Alighanem az egész spanyol bajnoki idény legszínvonalasabb mérkőzését játszotta a két csapat. A második félidőben emberelőnyben játszó Madrid nagyon közel állt a győzelemhez, de a döntő pillanatban védői nem bírtak a zseniális Messivel.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×