eur:
389.25
usd:
362.66
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Harmincezer síppal akarják megfélemlíteni Ronaldót

Harmincezer sípot osztanak szét az Inter ultrái a San Siróban a városi rangadó előtt - hogy a kék-feketék szurkolói Ronaldo minden egyes labdaérintésénél zavarják a Fenomént. A Derby della Madonninát, az Inter és a Milan városi rangadóját vasárnap játsszák.

Az Inter utcahosszal vezet az olasz bajnokságban, ellenben nem jutott be a Bajnokok Ligája legjobb nyolc gárdája közé.

Ellentétben a Milannal, amely gyengébb hazai szereplése ellenére a nemzetközi porondon még versenyben van. Nehéz így aztán tippelni a rangadó kimenetelére, különös tekintettel arra, hogy az jubileum előtt álló - vasárnap a 600. A-ligás bajnoki találkozóján szereplő - Paolo Maldini szinte minden egyes derbi előtt elmondja: a Derby della Madonninán semmit sem számít, melyik csapat hol áll a bajnoki tabellán, s hogy korábban milyen formában volt.

Az Interből három fontos játékos is hiányzik majd: Adriano, Esteban Cambiasso és Patrick Vieira egyaránt sérült. A Milan ilyen szempontból jobban áll: kulcsemberek közül csak Alessandro Nestára nem számíthat a Carlo Ancelotti.

A Milannál lezárult egy vitás kérdés: a brazil kapus, Dida, marad a következő szezonra is a csapatnál. A rangadó előtti nap három további évvel meghosszabbította a piros-feketékkel kötött szerződését.

A piros-feketék edzője egyébként az olasz bajnokin volt klubja ellen először szereplő Ronaldót tippeli a találkozó kulcsfigurájának, megemlítve, hogy a brazil bizonyos szempontból egykori játékostársára, Marco van Bastenre emlékezteti.

"Ronaldónak megvan a képessége, hogy olyan szerepet töltsön be a csapatban, mint az én időmben Van Basten. Marco mindig azt mondta nekem, amikor látta, hogy ideges vagyok egy meccs előtt, hogy ne féljek, nincs más dolgom, csak neki odarúgni a labdát, aztán rohanni, hogy tudjam majd ünnepelni. A többit ő megoldotta."

Ronaldót tartják a legveszélyesebb ellenfélnek az Inter ultrái is: harmincezer sípot osztanak szét a kék-feketék szurkolói között, azzal a szándékkal, hogy Ronaldo minden egyes labdaérintésénél hangzavart keltsenek.

Gennaro Gattuso, a Milan világbajnoka erről hallva azt mondta: "Kár erőlködni, Ronaldót ezzel nem lehet felidegesíteni. Régóta várta ezt a mérkőzést, szerintem meg fogja mutatni, hogy miért..."

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×