eur:
389.67
usd:
362.1
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A Barcelona nyert, de kiesett a Bajnokok Ligájából

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének keddi visszavágóin szünetben még az a négy csapat állt továbbjutásra, amelyeket a sorsoláskor esélytelenebbnek véltek a maguk párharcában. A Chelsea végül fordított a Porto ellen (2-1), ám a Liverpool, veresége ellenére (0-1) kiverte a Barcelonát, a Roma Lyonban 2-0-ra nyerve búcsúztatta a hazaiakat, míg a Valenciának a Mestallában elért 0-0 is továbbjutást ért az Inter ellen.

A Liverpool az első félidőben kifejezetten jól futballozott az Anfield Roadon a Barcelona ellen. Riise és Sissoko is - a kapufát eltalálva - közel járt a gólszerzéshez, míg két ízben Victor Valdés védett bravúrral. A Barça nem találta a szigorú védekezés ellenszerét, Eto'o, Ronaldinho és Messi nem idézte tavalyi formáját.

A második félidőre rákapcsolt a Barcelona, sőt, a játékrész közepén Ronaldinho tiszta helyzetből a kapufát találta el. A Pool átengedte a teret, Rafa Benítez nagyon bízott abban, hogy védői és középpályásai képesek megölni az ellenfél játékát.

A 75. percben azonban Finnan és Pennant hibáját kihasználva a csereként beállt Gudjohnsen gólt szerzett - a katalán csapat egyetlen találatnyira került a továbbjutástól.

Ám annak megszerzésére esélye sem volt. A hátralévő szűk negyedórában nem tudott a címvédő újabb helyzetet kialakítani. A Liverpool, akár csak a Manchester United ellen szombaton, ismét jobban játszott ellenfelénél, de ismét nem tudott gólt szerezni, s 1-0-ra kikapott. Ellenben micsoda különbség: a mostani győzelemmel felérő vereség volt.

A katalánok búcsújával eldőlt, továbbra sem szakad meg a Bajnokok Ligája "hagyománya": az elitliga történetében még egyetlen csapat sem tudta megvédeni a címét. Akárcsak tavaly, a nyolcaddöntőben, az Anfield Roadon ismét kiesett a címvédő. Ám ezúttal a szomorú búcsúzó nem a Liverpool, hanem a vendég, a Barcelona volt.

A Porto a szünetben még 1-0-ra vezetett Quaresma góljával a Stanford Bridge-en, a Chelsea ellen. Bajban volt José Mourinho együttese. Ám azért nagy csapat a Kékeké, mert a legnehezebb pillanatokban össze tudta szedni magát.

Robben (kapushibából) a 48. percben kiegyenlített, majd a 78. percben a korábban sokat bírált Michael Ballack belőtte angliai pályafutásának eddigi legfontosabb találatát. A Chelsea az Abramovics éra eddigi négy évét tekintve harmadszor jutott be a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé.

2002 óta először kapott ki hazai pályán az Olympique Lyon a Bajnokok Ligájában - de azt is mondhatni, Franciaország kirakatcsapata BL-története legfájóbb kudarcát szenvedte el.

Az olasz A ligában az utóbbi időben kissé visszaesett AS Roma az első félidőben többször is lekontrázta a támadó lyoniakat, sőt Francesco Totti (fejjel elért!) és a brazil Mancini gólja révén tulajdonképpen eldöntötte a továbbjutást. Wiltord és Källström beállítása után veszélyesebbé vált a franciák játéka, de a Lyon ezúttal nem tudott gólt szerezni.

A Roma kapujában a brazil Doni nagyszerűen védett, nem tudtak rajta kifogni a honfitársai. Juninho Pernambucano és Fred sem bírt vele. A római "Farkasok" történetük során először jutottak be a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.

Lehet, hogy az olasz A ligában a Roma már nem tudja hetek óta tartani a lépést a szinte már bajnoknak tekinthető Interrel - de ameddig a fővárosi csapat továbbjutott, az Inter kiesett a BL nyolcaddöntőjében. Roberto Mancini gárdája nem bírt a Valenciával, nagy árat fizetett a 13 nappal ezelőtt a San Siróban kapott két gólért.

Az Inter az első félidőben némi okkal reklamált egy büntetőt (valószínűleg Albiol kezére pattant a labda), majd a második játékrészben Materazzi fejjel vehette volna be Cañizares hálóját. A Valencia négy év után jutott ismét a legjobb nyolc közé a BL-ben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Elakadt a forint erősödése

Elakadt a forint erősödése

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×