eur:
393.27
usd:
363.36
bux:
73745.69
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Az európai foci világbajnoki döntőjét rendezik a hétvégén

Nincs Európában más, olyan nagy érdeklődéssel várt bajnoki mérkőzés, mint Spanyolország El Clásicója: a Real Madrid és a Barcelona derbije. Vasárnap este a Bernabéuban találkozik egymással az európai futball két szuperklubja.

Szűk egy héttel ezelőtt a legtöbben arra tippeltek volna, hogy a Barça legalább döntetlent ér majd el Madridban. A katalánok veretlenül vezetik a bajnokságot, a Real már többször is megbotlott, legutóbb pedig kikapott a Getafétől. Ám a hétközi BL-fordulóban a címvédő Barcelonát legyőzte a Chelsea, a Madrid pedig 4-1-re nyert a Steaua ellen Bukarestben.

Minden megváltozott

Azóta Pedja Mijatovics, a királyi klub sportigazgatója azt emlegeti, hogy nincs a csapatnál edzőválság, sőt Fabio Capellónak meg sem fordult a fejében, hogy lemondjon, s hogy a Madrid most jobb formában van, mint a Barcelona. A világbajnok olasz hátvéd, Fabio Cannavaro azt hirdeti, a Chelsea megmutatta, hogyan kell legyőzni Frank Rijkaard csapatát, csak le kell másolni a receptet.

Ugyanakkor a katalánok óvatosabbak lettek. Joan Laporta, a Barcelona elnöke igyekszik levenni a terhet játékosai válláról, mondván, most a Madrid az esélyesebb.

Alkalmasint Roberto Carlos fogalmazta meg a legtömörebben és legkifejezőbben a meccs lényegét: "A Real-Barça olyan, mint egy világbajnoki döntő."

Tavaly a Real elnöke belebukott

Jelentősége valóban alig hasonlítható bármi máshoz. Tavaly a Barcelona, Ronaldinho vezérletével, álomjátékkal nyert a Bernabéuban.

A meccs után, a két klub közös történetében először, a madridi szurkolók felállva ünnepelték a katalán rivális játékosait. Nem kétséges: az a találkozó indította el a Florentino Pérez elnök lemondásához vezető folyamatot.

Akkor Ronaldinho élete legjobb formájában volt, most hetek óta kritizálják, még ha a Sevilla ellen végre újra jól is játszott. Sok múlik majd rajta, de minden spanyol sportnapilap elemzője kitér arra, hogy a tavalyi Madrid, legalábbis, ami a védekezését illeti, nem hasonlítható a mostanihoz.

A legjobb madridi tizenegy - minusz Ronaldo

Fabio Capello legyőzve saját makacsságát, reaktiválta Iván Helguerát, akivel Cannavaro kitűnően megérti egymást. Bekerülhet a kezdőcsapatba a Bukarestben remekelt Robinho is - sőt állítólag felépült Reyes is.

Az eltiltott Fenomén, azaz Ronaldo kivételével a Madrid a legjobb tizenegyével várja a Barcelonát, ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy a brazil világklasszis, a Madrid utóbbi négy szezonjának legeredményesebb góllövője a mai formájában beférne a csapatba.

Rijkaard csak Eto'ót kénytelen nélkülözni, s lehet, hogy Edmílsont Thuramra cseréli majd. A holland edző mindenesetre nem tűnik nagyon idegesnek a mérkőzés előtt. A múlt mellette szól: ő a Barcelona történetének egyetlen edzője, aki már kétszer is nyerni tudott csapatával a Bernabéuban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Csak az eleje volt szoros, aztán a magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztos sikert aratott második csoportmeccsén a párizsi olimpián.

Kalas Vivien: a politikai viták miatt súlytalanabb pozíciót kaphat az Európai Bizottságban Várhelyi Olivér

A biztosl portfóliók elosztásánál számítani fog, hogy vita van Magyarország és az Európai Unió között, és a magyar kormányfő és a magyar kormánypárti képviselők nem támogatták Ursula von der Leyen újraválasztását – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének főreferense.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Reggel az ázsiai tőzsdéken többnyire emelkedést láthattunk a japán Nikkei vezetésével, ezt követően pedig az európai tőzsdéken is jó a hangulatban indult a nap, délutánra azonban elfogyott a lendület. Amerikában eközben vegyes mozgásokat láthatunk. Gazdasági események szempontjából csendes napra számíthatunk, a reggeli német kiskereskedelmi adat közzétételét követően nem várhatóak piaci hatással bíró események, a héten azonban több fontos GDP, illetve foglalkoztatottsági adat is érkezik majd, emellett pedig a felpörgő második negyedéves gyorsjelentési szezon is szolgálhat meglepetésekkel a befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×