eur:
393.65
usd:
368.22
bux:
66311.17
2024. április 24. szerda György

Gyorsaságpróba vár Lékó Péterre

Szerdától vasárnapig Lékó Péter összesen nyolc rapid partit játszik a volt világbajnok orosz Anatolij Karpovval Miskolcon. A mérkőzéseket minden nap délután négy órától rendezik a helyi Nemzeti Színházban.

Verőci Zsuzsa, a Magyar Sakkszövetség kommunikációs igazgatója az InfoRádiónak elmondta, hogy kedden, a hivatalos megnyitó és a sorsolás előtt Lékó Péter egy fontos bejelentést tesz. Szerdára, csütörtökre, szombatra és vasárnapra egyaránt két-két meccs jut, míg pénteken - szintén délután négy órától - közönségtalálkozó szerepel a két nagymester programjában.

Az olimpiai ezüstérmes Verőci Zsuzsa hangsúlyozta, hog az esemény a sportág népszerűsítése mellett lehetőséget nyújt arra Lékó Péternek, hogy ebben a műfajban is erős ellenféllel szemben készülhessen a következő rangos nemzetközi versenyekre, hiszen azonos pontszám esetén nem egyszer rapid partik döntenek a helyezések sorsáról.

 

A magyar szövetség kommunikációs igazgatója bízik abban, hogy mielőbb véget ér Lékó Péter peches szériája. A szegedi versenyző a linaresi és a dortmundi tornán is kiválóan kezdett, de az utolsó partikat elveszítette, így győzelmi esélye ellenére bosszantó módon mindkét viadalon csak a negyedik helyen végzett.

 

Verőci Zsuzsa szerint az eddigieknél sikeresebben kell kezelnie Lékó Péternek az esélyesség terhét. Példaként említette a kajakozó Kovács Katalint és Janics Natasát, akik a szurkolók várakozásainak megfelelően egyaránt hat aranyéremmel zárták a szegedi világbajnokságot, ezzel pedig rekordot döntöttek.

 

Lékó Péter mostani ellenfele, Anatolij Karpov a sportág egyik legkiemelkedőbb alakja, 1975 és 1985, majd 1993 és 1998 között világbajnok volt.

 

"Az ellenfél még nem is sejti, milyen rosszul áll, de Karpov már tudja, hol lehet őt megszorongatni" - mondta a pozíciós játékot tökélyre fejlesztő orosz nagymesterről Verőci Zsuzsa.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×