eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

"Hat aranyért szállunk harcba" - képgalériával

Délelőtt 10 órakor két helyszínen a nyíltvízi úszók és a műúszók versenyeivel megkezdődött a magyarországi vizes Európa-bajnokság. Turi György mesteredző, a Kőbánya SC trénere szerint a magyar úszóválogatott akár hat aranyérmet is szerezhet a kontinensviadalon.

Milyen állapotban vannak a magyar versenyzők?

Az utolsó simításokat végezzük. Megvan a megfelelő izgalom, most már csak a pihenésen van a hangsúly, minden munkát elvégeztünk.

Cseh László a magyar válogatott első számú versenyzője. Kétszáz és négyszáz méter vegyesen egyértelműen esélyes, ezeken a távokon ő tartja az Európa-csúcsot is. Ön szerint megakadályozhatja valaki a két győzelemben?

Ez egy verseny, tehát az adott pillanatban kell a legjobbnak lenni. Elviekben van rá esély, hogy ő lesz a legjobb, de több riválisa is van.

Kap-e Öntől Cseh László ezúttal kis cetlit üzenettel, mint a versenyek előtt általában?

Az mindig van, mindig az adott helyzetben, hangulatban fogalmazódik meg bennem. A szakmai alapelvárások adottak, hogy emellé milyen lelki instrukciók lesznek, az majd ott alakul ki.

Kovács Ágnes a 200 méteres mellúszáson tűnik esélyesnek. Kiss László szövetségi kapitány azt mondta, hogy ezen a távon nagyon sűrű a mezőny. Ön szerint milyen eredményre lehet képes az olimpiai bajnok?

Minden lehetséges. Kovács Ágnestől sem elképzelhetetlen a dobogós teljesítmény, akár még annak a legmagasabb foka sem.

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke azt nyilatkozta az InfoRádióban, hogy Turi György szerint hat aranyérmet szerezhet az úszóválogatott...

Én úgy gondoltam, hogy most már több tehetséges fiatal versenyző épült be a csapatba. Gyurta Dániel, Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna, Boulsevicz Beatrix - ha ezt összeadja, ez eddig négy úszó. Ha emellé még odatesszük Cseh Lászlót és Kovács Ágnest, akkor máris hat esélyesnél tartunk. Ha mindannyian csak egy aranyérmet nyernének (esetleg Cseh Laci kettőt), akkor már kijöhet a hat aranyérem. Ez egy lehetőség. Hat aranyéremért biztosan harcba fogunk szállni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×