eur:
389.07
usd:
361.84
bux:
68534.81
2024. május 8. szerda Mihály

A Fradi-botrány minden titka

Polgári bírósághoz és az UEFÁ-hoz fordul jogorvoslatért a labdarúgó NB I-ből kedden este kizárt Ferencváros. A zöld-fehér klub szurkolói tüntetést szerveztek a klub székháza elé, míg a Vasas beugróként vállalta az élvonalbeli tagságot.

Kedd este vált véglegessé, hogy a Ferencváros - 105 év után és történetében először - nem indulhat a labdarúgó NB1-ben. A döntést követően Petró László, az FTC jogi képviselője szerdán délelőtt kijelentette, a klub polgári bírósághoz és az Európai Labdarúgó Szövetséghez (UEFA) fordul.

A Ferencváros álláspontja szerint ugyanis a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) jogtalanul avatkozott bele a licencadás folyamatába azzal, hogy egy hete visszahívta a másodfokú licencadó bizottságot, s hatályon kívül helyezte annak határozatait.
"A licencszabályzatban az szerepel, hogy május 31-ig meg kell hozni a másodfokú ítéleteket. Ez megtörtént, és a Ferencváros addig az időpontig rajtengedélyt kapott. Azt a döntést még akkor sem bírálhatta volna felül az MLSZ, ha az szabálytalan körülmények között született" - mondta a Ferencváros jogi képviselője.

A Vasas vállalta

A szövetség közben értesítette az első osztályból a tavaszi idényben kiesett Vasast, hogy a kézhezvételtől számított két órán belül nevezhet az NB1-be. A klub némi hezitálást követően vállalta az élvonalbeli szereplést.

Ezzel párhuzamosan a kizárt Ferencvárost felkérték, hogy az NB II csütörtökön délelőtt sorra kerülő sorsolásáig küldje el nevezését a másodosztályú pontvadászatra. A Vácnak kézbesített levélben pedig az szerepelt, hogy rendelkezik licenccel, s részt vehet az élvonal küzdelmeiben.

Dühös szurkolók tüntettek

A döntés nyomán szerda este 18 órára mintegy három-négyszáz szurkoló gyűlt össze a Ferencváros Üllői úti székháza előtt, így tiltakozva a keddi döntés ellen. Kezdetben nyugodt, csöndes, már-már gyászos hangulat uralkodott a Népligetnél, ezt követően pedig a Ferencvárost éltető, a kormányt, illetve Kisteleki István MLSZ-elnököt becsmérlő rigmusok törték meg a csendet.

"Mi ebbe nem nyugszunk bele!" - szólt a Fradi-tábor, miközben többen elállták a székház előtt a Hungária körút Lágymányosi híd felé vezető sávjait. A tömeget a helyszínre érkező rohamrendőrök terelték vissza a klubház elé, összetűzés nem történt.

A Fradi még nem döntött

A klub sportigazgatója, Tepszics Ignác közölte: a csütörtöki elnökségi ülésén döntenek arról, hogy a csapat benevez-e az NB II-es bajnokságra.

"A jelen állás szerint igen, ám továbbra is fenntartjuk azt az álláspontunkat, hogy az összes lehetséges fórumon be szeretnék bizonyítani, hogy az NB I-be tartozik a csapat" - közölte a sportvezető.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 8. 15:43
×
×
×
×