eur:
388.61
usd:
360.99
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

A Roland Garros versenyigazgatója vette át a Juventus irányítását

A francia Jean-Claude Blanc-t nevezték ki a Juventus labdarúgóklub ügyvezető igazgatójává.

A sportvezető - aki a francia nyílt teniszbajnokság, a Roland Garros versenyigazgatója - a május elején kirobbant bundabotrány után lemondott Luciano Moggi helyére "beugró" Carlo Sant'Albano helyét veszi át.

A klub új elnöke Giovanni Cobolli Gigli lesz, aki korábban a Rinascente ügyvezető igazgatója volt.

Az olasz labdarúgás történetének legnagyobb botránya május 5-én robbant ki. Luciano Moggit, a Juventus leköszönt igazgatóját azzal vádoljak, hogy a 2004/2005-ös szezonban játékvezetők segítségével manipulálta a csapat mérkőzéseinek eredményét, fenyegetéssel próbált futballistákat arra rávenni, hogy a klubhoz szerződjenek, továbbá nyomást gyakorolt Marcello Lippi szövetségi kapitányra a válogatott keretek kialakításakor.

A botrány miatt távozott a Juventus teljes vezérkara, lemondott Franco Carraro, a szövetség elnöke, és nem működhet közre a világbajnokságon Massimo De Santis FIFA-játékvezető.

A tágabb értelemben vett bundaügyben a Juventus, a Fiorentina és a Lazio mellett érintett a Milan és az Internazionale, illetve több tucat játékos és bíró is. A hatóságok mérkőzések végeredményének befolyásolása mellett hamis könyvelés, valamint tiltott szerencsejátékban való részvétel miatt vizsgálódtak.

A per csütörtökön kezdődött meg a római Olimpiai Stadionban, és első szakasza július 8. és 10. között ér véget. Az érintett csapatokat könnyen visszaminősíthetik a másodosztályba, és az sem kizárt, hogy a Juventusnak a harmadik ligában kell folytatnia, ráadásul elveszik a torinóiaktól a legutóbbi két bajnoki címet.

Mindezek hatására a torinói klub részvényeinek értéke újabb 2,77 százalékkal csökkent a milánói tőzsdén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×