eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

St. Pauli meghódította a szurkolókat

Az Olaszország-Csehország világbajnoki labdarúgó-mérkőzés után a szurkolók többsége St. Pauli, azaz Hamburg híres-hírhedt vigalmi negyede felé vette az irányt.

A 2-0-ás olasz győzelmet hozott találkozó után a drukkerek kényelmesen átérhettek a piros lámpás kerület határában, a St. Pauli csapatának stadionjának tövében kialakított szurkolói központba, azaz a Fan Festre, ahol a brazilok 21 órás meccsét nézték meg. Persze nemcsak futballal várták a szervezők az érdeklődőket, ugyanis a vb-n résztvevő valamennyi országnak felállítottak egy sátrat, amelyekben az adott ország nemzeti életeiből kaphattak ízelítőt az éhes nézők. Volt minden, mi szem-szájnak ingere: az ecuadori fekete rizstől kezdve a togói kókuszos csirkeapróig mindent ki lehetett próbálni.
/>
/>

Akiket nem kötött le a mérkőzés - mint például a továbbjutásukat ünneplő olaszokat - akár táncolhattak is az egyik sátorban üvöltő zenére, valamint boldogságukban a levegőbe repülhettek a helyszínen lévő katapultgép segítségével.
/>
/>A mérkőzések befejeztével sem ért véget a fesztivál, amely St. Pauli híres, több kilométer hosszú utcáján, a Reeperbahnon folytatódott. Érdekes, hogy a Fan Festet és a vigalmi negyedet elválasztó út neve: Budapester Strasse.
/>
/>St. Pauliban csütörtök éjszaka együtt ünnepelték a továbbjutást olaszok, ghánaiak és persze németek, míg a több ezer cseh és néhány száz horvát fanatikus italba, elsősorban sörbe fojtotta bánatát, majd a megfelelő mennyiség elfogyasztása után ők is táncra perdültek. A mulatozás hajnalig tartott, akinek pedig nem volt elég, a halpiac mellett található szórakozóhelyen akár délutánig folytathatta a bulit...
/>
/>

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×