INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Holland-argentin: futball előtt foci

InfoRádió / MTI
A szerdai világbajnoki labdarúgó-mérkőzésre Frankfurtba érkezett argentin és holland szurkolók kedd délután - miközben a németek saját csapatuk találkozóját figyelték a Majna-parton -, egy belvárosi téren összemérték erejüket utcai fociban, illetve hangpárbajt vívtak egymással.

A helyi dómhoz közel egy holland kisbusz parkolt le, majd a kipakolt hangfalakból - a narancs mezbe öltözött szurkolók közreműködésével - folyamatosan harsogtak az Oranjét éltető rigmusok. Az argentinok sem voltak restek, megpróbálták túlkiabálni németalföldi társaikat. A hangpárbaj után következhetett a második felvonás, az utcai foci. Az eredetileg leegyeztetett hatfős csapatokból gyorsan 15-15 játékosból álló együttesek verbuválódtak, a kapukat pedig táskákból alakították ki. Az első gólig tartó összecsapás szintén argentin sikert hozott.
/>
/>

A mérkőzést közös sörözés és fotózás zárta, ráadásul a dél-amerikaiak a győzelmük jutalmául berakhatták a lejátszóba saját cd-jüket, és máris a "Vamos, vamos Argentina, vamos, vamos a ganar" kezdetű nótától volt hangos a tér.
/>
/>Időközben a hazafelé tartó (öröm)ittas németek is megjelentek, így már mintegy ezren vettek részt az alkalmi fesztiválon, amelyen együtt lengtek a német, holland és argentin lobogók. Később egy tízfős brazil csoport is bekapcsolódott a mulatozásba. A búcsúzkodás közös arckifestéssel zárult, persze senkire sem a saját nemzeti színei kerültek ...
/>

A címlapról ajánljuk