eur:
393.76
usd:
365.13
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Holland-argentin: futball előtt foci

A szerdai világbajnoki labdarúgó-mérkőzésre Frankfurtba érkezett argentin és holland szurkolók kedd délután - miközben a németek saját csapatuk találkozóját figyelték a Majna-parton -, egy belvárosi téren összemérték erejüket utcai fociban, illetve hangpárbajt vívtak egymással.

A helyi dómhoz közel egy holland kisbusz parkolt le, majd a kipakolt hangfalakból - a narancs mezbe öltözött szurkolók közreműködésével - folyamatosan harsogtak az Oranjét éltető rigmusok. Az argentinok sem voltak restek, megpróbálták túlkiabálni németalföldi társaikat. A hangpárbaj után következhetett a második felvonás, az utcai foci. Az eredetileg leegyeztetett hatfős csapatokból gyorsan 15-15 játékosból álló együttesek verbuválódtak, a kapukat pedig táskákból alakították ki. Az első gólig tartó összecsapás szintén argentin sikert hozott.
/>
/>

A mérkőzést közös sörözés és fotózás zárta, ráadásul a dél-amerikaiak a győzelmük jutalmául berakhatták a lejátszóba saját cd-jüket, és máris a "Vamos, vamos Argentina, vamos, vamos a ganar" kezdetű nótától volt hangos a tér.
/>
/>Időközben a hazafelé tartó (öröm)ittas németek is megjelentek, így már mintegy ezren vettek részt az alkalmi fesztiválon, amelyen együtt lengtek a német, holland és argentin lobogók. Később egy tízfős brazil csoport is bekapcsolódott a mulatozásba. A búcsúzkodás közös arckifestéssel zárult, persze senkire sem a saját nemzeti színei kerültek ...
/>

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×