eur:
393.76
usd:
368.33
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Az álom beteljesült: aláírták a 11,5 milliárdos átigazolást

Aláírta négy évre szóló szerződését a Chelsea-hez Andrij Sevcsenko, az ukrán válogatott csatára.

A 2004-ben Aranylabdát nyert támadó korábbi klubjában, az AC Milanban 7 idényt töltött, amely alatt a hivatalos mérkőzéseken 173 gólt szerzett, nyert a csapattal bajnoki címet, olasz kupát, Bajnokok Ligáját és Szuperkupát.

A 29 éves Andrij Sevcsenko várhatóan heti 130 ezer fontot (mintegy 50 millió forint) keres majd, amivel a világ egyik legjobban fizetett játékosa lesz, évente több mint kilencmillió euróval (3,4 milliárd forint) gyarapodik a bankszámlája.

Az ukrán csatár vételárát nem tették közzé, annyi azonban biztos, hogy az nagyobb, mint a ghánai Michael Essienért fizetett 24,5 millió fontos eddigi klubrekord. A brit sajtó 30 millió fontra (mintegy 11,5 milliárd forint) teszi az összeget.

Ha ez igaz, Sevcsenko klubcseréje Rio Ferdinandéval holtversenyben a legdrágább szigetországi átigazolás, de nem fér be a világ öt legnagyobb értékű transzfere közé.

Alig várom már, hogy a Premier League-ben játsszak. Egyik elitklubtól a másikhoz igazoltam, egy igazi nagycsapathoz, amely Bajnokok Ligáját akar nyerni - nyilatkozta Andrij Sevcsenko az aláírás után.

A Chelsea edzője, José Mourinho így kommentálta az eseményt: ma valóra váltak az álmok, Andrij megszerzése volt a legfőbb vágyam, mióta a csapathoz érkeztem.

{{keretes_cim}}

Zinedine Zidane: Juventus - Real Madrid 44 millió font
Luis Figo: Barcelona - Real Madrid 37 millió font
Hernan Crespo: Parma - Lazio 35.5 millió font
Gianluigi Buffon: Parma - Juventus 32.6 millió font
Christian Vieri: Lazio - Inter 31 millió font


Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×