eur:
393.73
usd:
365.39
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Alonso a fő esélyes Malajziában is

A Forma-1-es szakírók és a fogadóirodák is az idénynyitó Bahreini Nagydíj dobogósait várják az első három helyre a hétvégi malajziai futamon. Nagy kérdés, hogy a finn Kimi Räikkönen mire lesz képes Sepangban, ha előkelő helyről rajtolhat.

Nagy csatára számít a Malajziai Nagydíjon Mészáros Sándor, az F1Zóna.hu főszerkesztője. A szakíró az InfoRádióban emlékeztetett arra, hogy a Renault, a Ferrari és a McLaren is ért el kiemelkedő eredményeket ezen a pályán az elmúlt években.

Tavaly a spanyol Fernando Alonso, 2004-ben a német Michael Schumacher, 2003-ban pedig Räikkönen végzett az élen. Mészáros Sándor arra számít, hogy a szezonnyitóhoz hasonlóan most is ez a három versenyző kerül a dobogóra - jó eséllyel ugyanabban a sorrendben, mint Bahreinben.

Az év első futamán Alonso és az idősebbik Schumacher nagy csatát vívott az első helyért, Räikkönennek viszont a 21. helyről kellett előretörnie. A finn klasszis egyenletes körökkel és kiváló stratégiával ért célba harmadikként.

Az F1Zóna.hu főszerkesztője arra számít, hogy a McLaren most már a győzelemre játszik, egy jó rajtpozíció után pedig lehet is esélye a sikerre az előidényben sok technikai problémával köszködő wokingi istállónak.

Kulcskérdés az is, hogy a csapat megoldja a motorproblémát Juan Pablo Montoya autójában. Martin Whitmarsh ügyvezető igazgató a hét elején közölte, hogy az erőforrás vezérlésével voltak gondok a kolumbiai pilóta versenygépében. A helyzeten elvileg motorcsere nélkül is javíthat a McLaren.

A Ferrarit is elsősorban a motor megbízhatatlansága aggasztja. A maranellóiak úgy döntöttek, hogy Felipe Massa autójában kicserélik a V8-ast, mert az valószínűleg nem bírná ki a malajziai versenyhétvégét.

A brazil pilóta így az ilyenkor szokásos, tíz rajthelyes büntetést kapja, akárcsak a Red Bull skót versenyzője, David Coulthard, akinek autójában a Bahreini Nagydíj levezető körében adta meg magát a Ferrari-motor.

A Renault-McLaren-Ferrari-Honda négyes Bahreinben nem tudott teljesen elszakadni a Williams autóitól, az ausztrál Mark Webber és a német Nico Rosberg is pontokat szerzett, pedig a groove-i csapat nem volt túl magabiztos az szezon kezdete előtt.

Mészáros Sándor az InfoRádióban hangsúlyozta, hogy Sakhirban az újonc Rosberg feltűnően gyors volt, a német versenyző autózta a leggyorsabb kört. A szakíró szerint a Cosworth V8-as motorja kiváló, az autó sem rossz, a hétvégére tervezett agresszív taktikával pedig van esély rá, hogy a Williams újabb meglepetést szerezzen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Nem sok magyar internetező lehet már, aki ne hallott volna a Temuról, a kínai webshopról, amely pár hónapja robbant be a hazai e-kereskedelmi piacra és mostanra az egyik legnagyobb szereplővé vált. Az agresszív terjeszkedés és a szürreálisan alacsony árak komoly felzúdulást idéztek elő az online kiskereskedelmi szegmensben, akkorát, hogy már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálódik a cégnél. De vajon hogy képes fennmaradni a Temu anyacége, mikor nagy valószínűséggel minden – egyelőre ingyenes – szállításon pénzt veszít, mekkora lehet a részesedése itthon, és mi lesz az áfával, amit a vásárlásaink után kell befizetniük a magyar államkasszába. Ezeknek jártunk utána a Portfolio Checklist különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×