INFORÁDIÓ
2023. február 7. kedd
Rómeó, Tódor

A játékosoknak is tartozik az MLSZ

InfoRádió / MTI

A Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ) még egy hétig irányító ad hoc bizottság beszámolója szerint az idei évre 512 millió forint kötelezettségvállalása van a szervezetnek. A helyzetet javítja a 212 millió forintos követelésállomány.

A játékosoknak tavalyről és tavalyelőttről 42 millió forint prémium kifizetésével tartozik a Magyar Labdarúgó Szövetség. A többi között ez derül ki abból a jelentésből, amelyet az MLSZ ad hoc bizottság készített.

Az idei évre összesen 512 millió forint kötelezettségvállalása van a szövetségnek. Az MLSZ honlapján (www.mlsz.hu) olvasható anyagból kitűnik, hogy a fizetendő összeg jelentős hányada, 310 millió forint belföldi és külföldi szállítók felé áll fenn.

Ebből a legnagyobb összeg, 49 millió forint a bizottságot irányító Kisteleki Istvánhoz hasonlóan szintén MLSZ-elnökjelölt Pellady Péter vezette Derball Kft.-t illetné, ám a társasággal szemben a szövetségnek 69,8 milliós követelése van.

A szövetség az egyik banknál felvett, idén lejáró 100 milliós folyószámlahitelből 88 milliót felhasznált, azaz ezt az összeget vissza kell fizetnie. További hiányt jelent, hogy az UEFA céltámogatásából - amelyet műfüves kispályák építésére adott - 32 millió forintot más célokra fordítottak. Ez a tétel szintén tartozásnak minősül, az európai szövetség felé ugyanis el kell számolni az pénz felhasználásáról.

A 212 milliós követelésből az összefoglaló szerint 37 millió behajthatatlan.

Az ad hoc bizottság által készített kimutatás mellett a felügyelő bizottság is közzétette beszámolóját, amely a már korábban nyilvánosságra került három szakértői vitaanyag összefoglalása alapján készült el. A testület jelentése elsősorban a Lothar Matthäus volt szövetségi kapitánnyal, valamint a Derball Kft.-vel kötött szerződésekkel, illetve a Kentaro AG-val aláírt szaktanácsadói megállapodással összefüggő - feltételezett - visszásságokra irányítja rá ismételten a figyelmet.

A problémák, hiányosságok felvetése mellett a felügyelő bizottság négy pontba szedte a szerinte 30 napon belül megvalósítandó lépéseket.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018