eur:
395.05
usd:
371.11
bux:
65184.06
2024. április 19. péntek Emma

Hárman harcolnak az MLSZ-elnökségért

Mindhárom jelölt, Kisteleki István, Genzwein Ferenc és Pellady Péter is vállalná a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöki posztját. A szervezetnek a február 27-i rendkívüli tisztújító közgyűlésen lehet új elnöksége.

Mindhárom jelölt, Kisteleki István, Genzwein Ferenc és Pellady Péter is vállalná a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöki posztját.

Az MLSZ-t irányító ad hoc bizottság vezetője, Kisteleki István ligaelnök azt mondta a távirati irodának: azért mondott igent a felkérésre, mert meggyőződése, hogy azt a munkát, amit elkezdtek, folytatni kell.

A Magyar Labdarúgó Liga (MLL) elnöke - aki korábban többször is úgy nyilatkozott, hogy nem akar MLSZ-elnök lenni - azután döntötte el, vállalja a megméretést, hogy a profiklubok összejövetelén és az amatőr egyesületek múlt heti gyűlésén is jelentős támogatást kapott.

Marketingesből MLSZ-elnök?

Pellady Péter, aki az MLSZ marketing ügyeit intézte, szintén úgy nyilatkozott, hogy indul az elnökválasztáson.

Elmondta, elvállalná a feladatot, de előbb el kell készítenie a programját, és a küldöttek előtt szeretné tisztázni magát az elmúlt hónapokban a sajtóban megjelent vádak alól.

Hozzátette, az elmúlt években ő szerezte a legtöbb pénzt a magyar labdarúgás számára.

Az üzletemberről - aki Lothar Matthäus volt szövetségi kapitány révén került a magyar labdarúgásba - a többi között megjelent, hogy cége, a Derball Kft. két év alatt 74 millió forinttal gazdagodott az MLSZ-en keresztül.

Még nincs programja, de békét teremtene

Genzwein Ferenc is határozottan kijelentette, nem lép vissza a jelöléstől és indul az elnöki posztért.

"A programomat még ki kell dolgoznom, de egy biztos: ha megválasztanak elnöknek, akkor vége lesz a háborúnak és békét teremtek" - mondta az üzletember.

Genzwein úgy nyilatkozott, nem tart attól, hogy a profik és az amatőrök is Kistelekit támogatják, mert szerinte nem mérvadó, hogy nyíltan kit támogatnak a küldöttek, ugyanis a közgyűlésen titkos szavazással születik majd döntés.

Ráadásul a profiknál a voksoláson a 47 klubból csak 25 vett részt. A rendkívüli tisztújító közgyűlés február 27-én lesz a Hotel Stadionban.

Az MLSZ előző elnökének, Bozóky Imrének, illetve az elnökségnek január 4-én szűnt meg a mandátuma, amikor Horváth Cs. Attila és Nemes Ferenc elnökségi tagok lemondása után a futballszervezet vezető testülete működésképtelenné vált.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×