eur:
394.45
usd:
370.71
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Tiltakoznak László Csaba kinevezése ellen

Nem értenek egyet László Csaba vezetőedzői kinevezésével a Sopron labdarúgócsapatának kisebbségi tulajdonosai. A szakember májusban a Ferencváros edzőjeként súlyos büntetéseket kapott a Magyar Kupa székesfehérvári döntőjében tanúsított sportszerűtlen viselkedése miatt.

A soproni labdarúgócsapatot működtető cég kisebbségi tulajdonosai nem értenek egyet László Csaba vezetőedzői kinevezésével. A taggyűlésen a résztvevők arról tájékoztatták Vizer László Máriuszt, hogy számukra és a város sportszerető közvéleménye számára László Csaba személye nem elfogadható.

A tréner májusban a Ferencváros edzőjeként sportszerűtlenül viselkedett a Sopron ellen 5-1-re elveszített Magyar Kupa-döntőben, ezért egy-egymillió forintra büntette a szövetség és az FTC is, ráadásul távoznia kellett a válogatott másodedzői posztjáról.

A kisebbségi tulajdonos önkormányzat szükségesnek tartja, hogy Vizer vizsgálja felül a csapat olaszországi edzőtáborából különböző okok miatt távozó játékosok helyzetét. Ezenkívül felhívják a figyelmet a Társasági Szerződésnek megfelelő gyakorlati működésre.

A taggyűlésen arról is határoztak, hogy a következő szezontól a sikeresebb működés érdekében a szakmai munka felügyeletével egy elismert sportigazgatót bíznak meg.

A soproni együttes Selymes Tibor irányításával kezdte meg a téli felkészülést, ám Vizer múlt kedden az addigi szakmai igazgatót, Nagy Tamást nevezte ki helyére. Két nappal később azonban az edzőtáborban a szakember Vizer kifejezett kérésére sem volt hajlandó elküldeni a keretből a csapatkapitány Bagoly Gábort, és jelezte, szakmai és morális okokból nem vállalja tovább a tréneri munkát.

Bagoly Gábor mellett még három játékos, Csordás Csaba, Fehér Zoltán és Horváth András is elhagyta a gárda táborát. Velük kapcsolatban a vezetés úgy döntött, hogy átadólistára kerülnek és megfelelő ajánlat esetén távozhatnak a Soprontól.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×