eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Erdei menedzsere szerint itthon nincs alkalmas helyszín

Májusban szinte biztosan nem szervez Magyarországon profi bokszgálát Dámosy Zsolt. Erdei Zsolt menedzsere erről azután beszélt az InfoRádióban, hogy gyakorlatilag visszautasította az Universum vezetőjének felkérését. Mindez azt valószínűsíti, hogy Erdei Németországban vagy rosszabb esetben Franciaországban lép kötelek közé címegyesítő mérkőzésen.

- A Hamburger Abendblatt arról írt, hogy májusban címegyesítő mérkőzésen lép kötelek közé Erdei Zsolt, a Boksz Világszervezet félnehézsúlyú világbajnoka a francia Tiozzo, a Boksz Világszövetség bajnoka ellen. Ezek szerint most sem egy könnyebb ellenfél következik.

- Tiozzo csak egy a lehetséges ellenfelek közül. Én azt szerettem volna, hogy Erdei Zsolt most egy erősségében "felhozó", de valójában természetesen ugyanúgy tétre menő mérkőzésen bokszoljon, és nyárra terveztem egy címegyesítő összecsapást. Az Universum viszont szemmel láthatóan minél hamarabb tető alá akarja hozni a Tiozzo elleni meccset.

- Magyarországon, Franciaországban vagy Németországban lesz a mérkőzés?

- A napokban felhívott Klaus-Peter Kohl, az Universum vezetője, és kérdezte, hogy májusban megrendezhetnénk-e a klub gáláját Magyarországon. Én ezt nem szeretném, mert nincs megfelelő csarnok, a Budapest Sportaréna pedig foglalt vagy túl drága. Ezek után Németországban, de az sem kizárt, hogy Franciaországban lesz a mérkőzés. A franciák minden bizonnyal tárt karokkal várnák az Universumot és Zsoltot. Ha idegenben kellene megküzdenie Tiozzóval, az finoman fogalmazva sem lenne a menedzselés csúcspontja. Mégsem lepne meg, ha erre menne ki a játék.

- Ahogy a szavaiból érzem, a Sahnoune elleni kiütéses győzelem és a fizetésemelés ellenére sem lett sokkal jobb Erdei Zsolt helyzete a hamburgi klubnál.

- Nem téved. A beígért könnyebb meccs valószínűleg elmarad, és még Németországban sem egyszerű egy teltházas egy gálát megrendezni. Lehet, hogy Kohl adott helyzetben hajlik arra, hogy Zsolt Párizsban mérettesse meg magát. Az én feladatomat nagyban megnehezíti Peter Hanraths távozása. A korábbi gazdasági igazgatóval rendkívül jó kapcsolat alakult ki közöttünk, az Universum mostani vezérkarával jóval nehezebb tárgyalni.

- Egy százalék esélyt sem ad annak, hogy mégis itthon lesz a gála?

- Én szinte biztos, hogy nem rendezem meg, most nem vállalható a kockázat. Ha viszont más vállalkozna rá, nem állok az útjába, szó sem lenne sértődöttségről. Mivel az elmúlt évek tapasztalatai alapján ismerem a költségeket és a teendőket, akár még segíthetnék is az Universumnak megvizsgálni az esetleges jelentkezők ajánlatát. Hogy lesz-e érdeklődő, azt nem tudom.

- Nagyságrendileg mennyibe kerül egy hasonló gála megrendezése?

- A kiadások nagy része üzleti titok, de az tény, hogy 200-300 ezer euró alatt nagyon nehéz kihozni. Legutóbb 2004-ben az RTL Klubbal közösen szerveztük meg a Kisstadionban Madár és Kótai Mihály közös gáláját.

- A helyszín és az ellenfél mellett az időpont sem teljesen biztos. Május 6-án vagy 27-én lesz Erdei következő mérkőzése?

- A többi nyitott kérdéshez hasonlóan ez is hamarosan eldőlhet. Zsolt január 3-án megkezdte a felkészülést Hamburgban, mert az már korábban is biztosnak tűnt, hogy májusban kell szorítóba lépnie. Meg lennék lepve, ha tíz napon belül nem látnánk tisztábban.

- Erdei Zsolt a hamburgi lapnak azt mondta, hogy fekszik neki Tiozzo stílusa.

- Erről többször is beszélgettem vele, hiszen Tiozzo ellen előbb vagy utóbb ki kell állnia. A mérkőzéseit elnézve nagyon veszélyes ellenfél a francia. Ezzel együtt Zsolt tényleg úgy érzi, hogy sokkal jobban csillogtathatná erényeit vele szemben, mint például Garay ellen. Madár azt mondta, hogy látványos kontrabunyót várhatna tőle a közönség, egyáltalán nem tartana az összecsapástól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×