eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 23. szombat Tekla

Egy meccset ért Cristiano Ronaldo középső ujja

Egy meccsre eltiltották Cristiano Ronaldót, a Manchester United portugál válogatott futballistáját. Mivel az angol gárda még az UEFA Kupában sem folytathatta, a büntetést a következő szezon első nemzetközi tétmérkőzésén kell letöltenie a Benfica szurkolóit obszcén mozdulattal hergelő játékosnak. Eközben a portugál csapat egyik játékosának pozitív lett a doppingtesztje.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) sportemberhez méltatlan viselkedés miatt egy nemzetközi kupamérkőzéstől eltiltotta Cristiano Ronaldót, a Manchester United portugál válogatott játékosát.

A futballista Lisszabonban a Benfica ellen 2-1-re elveszített decemberi Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen lecserélésekor a középső ujját felemelve intett ki az őt szidalmazó honfitársainak.

Az eset után a lisszaboni klub hivatalos tiltakozást nyújtott be az európai szövetséghez, amely ezután indított fegyelmi vizsgálatot az utóbbi időben egyre több botrányos ügyben érintett Cristiano Ronaldo ellen. A játékos büntetését csak a következő szezonban tudja letölteni, mert a Manchester United BL-csoportjában az utolsó, negyedik helyen végzett, és még az UEFA Kupában sem folytathatta.

A Benfica szurkolói körülbelül akkor értesülhettek az UEFA döntéséről, amikor kiderült, hogy meghatározatlan időre felfüggesztették a játékjogát Nuno Assisnak, a fővárosi csapat labdarúgójának.

A futballista szervezetében a 2005 decemberében rendezett Maritimo elleni bajnokit követő doppingvizsgálaton az anabolikus szteroidok közé tartozó nandrolonra bukkantak. Az eredményt a B próba is megerősítette. Ha a szövetség fegyelmi bizottsága bűnösnek találja, akkor a 28 éves játékos kétéves eltiltást is kaphat.

Nuno Assis ártatlanságát hangoztatja. A Benfica orvosai azt állítják: be tudják bizonyítani, hogy a futballista nem nyúlt tiltott szerhez, a nandrolont a szervezete termelte.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: Milák Kristóf szenved

Sós Csaba: Milák Kristóf szenved

A tervek szerint az olimpiai bajnok úszó Milák Kristóf már az egy hónap múlva esedékes budapesti Világkupa-versenyen medencében lehet - jelezte az InfoRádiónak Sós Csaba szövetségi kapitány. Arról is beszélt, hogy januártól elsősorban az olimpiai A-szintes versenyzők kapnak támogatást.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. szeptember 23. 13:00
×
×
×
×