eur:
393.63
usd:
369.03
bux:
65691.74
2024. április 23. kedd Béla

Nyert a Dunaferr a Milos otthonában

A Dunaferr 27-24-re győzött a szerb-montenegrói Milos otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportmeccseinek harmadik fordulójában. A dunaújvárosi csapatnak ez volt a második sikere.

A vártnál jobb formában szerepel a Dunaferr a női kézilabda Bajnokok Ligájában. A sorsoláskor sokan féltették az NB I-ben a szokottnál érezhetően gyengébben teljesítő dunaújvárosi együttest, de Kiss Szilárd vezetőedző csapata - az aggodalmakra rácáfolva - tartja a lépést a címvédő dán Slagelsével és a hét világbajnokot felvonultató orosz Lada Togliattival.

A Dunaferr a csoportmeccsek harmadik körében a szerb-montenegrói Milos otthonában lépett pályára. Az első negyedórában még tartotta magát a házigazda (5-5), ezután viszont egyre jobban védekezett a Dunaferr, és lépéselőnybe került, majd a szünetig meg is őrizte kétgólos előnyét (13-15).

A második félidőben is a vendégek akarata érvényesült, a 40. percre mégis egyenlített a létszámfölényét kihasználó szerb-montenegrói együttes. Amikor kiegészültek a dunaújvárosiak, megint lendületbe jöttek, és visszaállt a korábbi különbség. Sőt, az 53. percben már 26-21-re elhúzott egyre fáradó riválisától a magyar bajnoki ezüstérmes, majd három gólt megtartott előnyéből, és 27-24-ra nyert.

A Dunaferr jövő szombaton a Slagelsét fogadja, amelytől a múlt héten idegenben csak kiélezett hajrában két góllal (27-25) kapott ki.

A csoport másik mérkőzésén a dánok 29-28-ra veszítettek Togliattiban, így a három együttes között teljesen nyílt a továbbjutás kérdése.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×