eur:
395.81
usd:
369.15
bux:
69726.42
2024. június 18. kedd Arnold, Levente
Nyitókép: Magyar Zene Háza/YouTube

Marilyn Monroe-tól Billie Eilishig – Dívák és Ikonok a Magyar Zene Házában

Magyarország nemzetközi kulturális pozícióját mutatja, hogy a londoni Viktória és Albert Múzeum először Budapestre utaztatja nagy sikerű Dívák és Ikonok című kiállítását, amelyet a Magyar Zene Háza magyar művészek történeteivel, tárgyaival egészített ki – mondta Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár a tárlatot megnyitó beszédében.

Batta András, a Magyar Zene Háza ügyvezető igazgatója, a kiállítás társkurátora kiemelte: a szombattól szeptember 15-ig látható időszaki kiállítás csaknem ezer négyzetméteren mutatja be a dívák történetét, társadalmi szerepét, ikonikus tárgyait az elmúlt kétszáz évből.

Kate Bailey, a londoni kiállítás kurátora elmondta, hogy a tárlat két részben, 12 jeleneten keresztül hetven híres dívát sorakoztat fel a 19. századi kezdetektől, Josephine Bakertől kezdve Marilyn Monroe-n és Tina Turneren át napjainkig, Rihannáig, Billie Eilishig.

Horn Márton társkurátor, a Magyar Zene Háza intézményigazgatója hangsúlyozta: Magyarországon hasonló témában még nem rendeztek ilyen nagyszabású kiállítást, mint amely a világ legnagyobb dizájn- és iparművészeti múzeumától érkezett Budapestre, és Londonban 300 ezer látogatót vonzott.

A Magyar Zene Házában megtekinthető utazótárlaton nemcsak Rihanna, Cher, Tina Turner vagy Marilyn Monroe, hanem Karády Katalin, Cserháti Zsuzsa és Marton Éva személyes tárgyait, fellépőruháit is megtekinthetik az érdeklődők – hívta fel a figyelmet intézményigazgató. A Horn Mártonnal készült interjú alább hallgatható meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy új eszköz okozta a belgák vesztét Frankfurtban

Egy új eszköz okozta a belgák vesztét Frankfurtban

A frankfurti stadion körülbelül 45 ezer nézője biztos volt abban, hogy a mérkőzés 86. percében Romelu Lukaku, a belgák középcsatára kiegyenlítette góljával a szlovákok egygólos előnyét. A sajtótribünön is biztosak voltunk a visszajátszást látva is, hogy Lois Openda „megverte” a bal oldalon védőjét, Denis Vavrót, majd szabályosan centerezett az üresen maradt társnak, aki gond nélkül a kapuba lőtt. Aztán jött a fordulat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×