eur:
394.8
usd:
367.97
bux:
70439.36
2024. június 24. hétfő Iván
Nyitókép: Unsplash.com

Pünkösd: íme az egyházi vezetők ünnepi miséi, istentiszteletei

Pünkösd alkalmából szentmiséket, istentiszteleteket tartanak országszerte. A katolikus, a református és az evangélikus egyházi vezetők vasárnap ünnepi liturgia keretében emlékeznek meg a Szentlélek eljöveteléről.

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek az esztergomi bazilikában celebrál szentmisét vasárnap fél 11-kor.

Steinbach József püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke vasárnap reggel 9-kor a balatonfűzfői, fél 11-kor a balatonalmádi református templomban hirdet igét.

Fabiny Tamás püspök, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke vasárnap 11 órakor tart istentiszteletet a budavári evangélikus gyülekezet Bécsi kapu téri templomában.

A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd – a húsvét és a karácsony mellett – a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, amikor a Szentlélek eljövetelét ünneplik a keresztények.

Címlapról ajánljuk
Világsztárok üzennek Varga Barnabásnak, Botka hallotta a hatalmas csattantást is

Világsztárok üzennek Varga Barnabásnak, Botka hallotta a hatalmas csattantást is

A stuttgarti kórházban kezelik a magyar válogatott csatárát, aki a Skócia elleni Eb-csoportmérkőzésen szenvedett súlyos sérülést. Botka Endre azonnal tudta, hogy nagy a baj, Szoboszlai Dominik szerint változtatni kell a mentők protokollján. Az eset nagy visszhangot váltott ki a nemzetközi futballéletben is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 24. 10:17
2024. június 23. 11:57
×
×
×
×